Jaroslav Kulhavý má formu a těší se na Světový pohár v Novém Městě na Moravě

Nový ročník Světového poháru horských kol odstartoval v Novém Městě na Moravě. Hlavní program vyvrcholí v neděli ve 14:15 hod. elitní kategorií mužů. Mezi bikery nebude chybět nikdo ze světové špičky a olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý patří mezi největší favority.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý na mistrovství světa horských kol v rakouském Saalfeldu

Jaroslav Kulhavý na mistrovství světa horských kol v rakouském Saalfeldu | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Klasika plus Vogel, který je suverénní. Uvidíme, jestli mu to vydrží nebo zapadne. Vypadá to, že v první trojce nebo pětce bude, ale těžko předvídat. Dalšími favority jsou Schurter nebo Absalon,“ přemýšlí Jaroslav Kulhavý o svých největších soupeřích.

Švýcar Vogel vyhrál generálku na Světový pohár v německém Heubachu, jeho krajan Schurter ovládl poslední tři závody v Novém Městě na Moravě a pětinásobný mistr světa Francouz Absalon se dokáže vždy skvěle připravit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Kulhavý má formu a těší se na závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě, kde bude patřit mezi hlavní favority

Nejlepší domácí biker tak start do seriálu bere hodně vážně a chce se vyvarovat problémů s výstrojí, které zažil minulý víkend na trati Českého poháru.

„Tretry mně podávali z auta, neměl jsem je v depu. Takové věci se stanou, ale na Světový pohár je všechno připravené a člověk si dá více záležet,“ ujišťuje Jaroslav Kulhavý, že by se podobná krizová situace neměla v Novém Městě na Moravě opakovat.

„Musím být připravený. Když je forma, tak se nemusí závod ztratit, což se mi potvrdilo na Cape Epicu. Všechno se dá vyřešit a závod zachránit,“ připomněl Jaroslav Kulhavý extrémní etapový závod v Jihoafrické republice - Cape Epic, kde triumfoval ve dvojici se Švýcarem Sausserem.

Vedle českého olympijského šampiona se na start elitní kategorie postaví další skvělí domácí bikeři, mezi kterými bude i vítěz úterních pražských schodů Kristián Hynek.

 

New posters are ready for you at #SpecializedRacing pits!Nové plakáty už jsou pro vás nachystané v týmovém stanu!

Posted by Jaroslav Kulhavy Fan Page on 23. květen 2015

„Mě to utvrdilo v tom, že jsem na tom fyzicky velmi dobře. Pokud všechno klapne tak bych mohl být okolo patnáctého místa,“ odhaduje své možnosti specialista na maratony na horských kolech Kristián Hynek.

A přestože nepatří mezi favority, může je díky poslednímu úspěchu potrápit. Pětatřicetiletý biker ale brzdí sebevědomí a těší se hlavně na skvělou atmosféru ve Vysočina Areně.

„Závod beru spíše jako poctu, že můžu závodit před domácím publikem, protože atmosféra je opravdu úžasná,“ dodává před závodem, na který má dorazit až 20 tisíc fanoušků Kristián Hynek.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme