Mistři z Plzně klopýtli v Ďolíčku, ostatní favorité slavili v Synot lize vítězství

Na fotbalistech Plzně se podepsaly mistrovské oslavy a Viktorka prohrála v Ďolíčku s Bohemians. Ostatním favoritům se dařilo. Vyhrála Sparta v Českých Budějovicích i Jablonec doma nad Ostravou. Pohárové Evropě se přiblížila Příbram výhrou nad Brnem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladá Boleslav remizovala na hřišti Slovácka a bodově se na ní dotáhla Příbram

Mladá Boleslav remizovala na hřišti Slovácka a bodově se na ní dotáhla Příbram | Zdroj: ČTK

Vítězství nad Plzní zařídil pražským Bohemians Bratanovič, který se blýskl hattrickem. Na jeho první dvě branky odpověděl v závěru prvního poločasu Mahmutovič, na konečných 2:3 snížil Pilař.

Sparta se v Českých Budějovicích dostala na konci první půlhodiny do dvougólového vedení, když v rychlém sledu skórovali Kadlec a Lafata.

Pohodový zápas narušil svým zkratem obránce Costa, když nesmyslně šlápl na záda ležícího Řezáče a oprávněně dostal červenou kartu. I v deseti dokázala Sparta skórovat, když po hodině hry vzýšil Kadeřábek. Konečnou podobu dal výsledku sedm minut před koncem domácí Dvořák.

Sparta si tak pojistila druhé místo a může se těšit na kvalifikaci Ligy mistrů. Třetí zůstane Jablonec, kterému nepomohlo ani čtyřgólové vítězství nad Ostravou. Na něm se nejvíce podílel dvougólový Kopic.

Příbramský Pavel Fořt se raduje z vítězného gólu v utkání s Brnem | Foto: ČTK

Situaci si opět trochu zkomplikovala Mladá Boleslav, která pouze remizovala na hřišti Slovácka. Jejího zaváhání využila Příbram, která se na středočeský tým bodově dotáhla výhrou nad Brnem.

Domácí u Litavky dvakrát vedli, ale brněnští hráči dokázali vždy vyrovnat. Odpověď nenašli až na gól Fořta, který nastoupil v 82. minutě a za další čtyři minuty vstřelil rozhodující gól.

Pražská Slavia přivezla tři body z Hradce Králové. Vítězství vystřelil červenobílým kanonýr Škoda, který tak odpověděl na gól Sparťana Lafaty a zdramatizoval boj o nejlepšího ligového střelce.

Gólové hody viděli fanoušci na Julisce a v Jihlavě. Vysočina rozstřílela čtyřmi góly Liberec a pražská Dukla sice prohrávala po čtvrthodině hry s Teplicemi 0:1, ale nakonec otočila dvěma góly v závěru prvního poločasu skóre a ve druhém poločase přidala do Grigarovy branky další tři góly.

 

Děkujeme legendě, která dnes navýšila počet odchytaných nul v SYNOT liga na rekordních 156! Dnes si také zajistila...

Posted by SYNOT liga on 23. květen 2015

29. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 3:2 (2:1)
Branky: 39., 41. a 64. Bratanovič - 43. Mahmutovič, 80. Pilař. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Urban. Bez ŽK. Diváci: 4948.

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 1:3 (0:2)
Branky: 83. A. Dvořák - 24. Kadlec, 25. Lafata, 62. Kadeřábek. Rozhodčí: Franěk - Jiřík, Vlasjuk. ŽK: Linhart, Hála, Eliáš, Pasecký - Kadlec. ČK: 56. Costa (Sparta). Diváci: 4659.

Baumit Jablonec - Baník Ostrava 4:0 (2:0)
Branky: 41. a 75. Kopic, 33. Pernica, 68. Doležal. Rozhodčí: Kocourek - D. Pospíšil, Ratajová. ŽK: Hübschman - Frydrych, Jirásek, Sivrič, Sukup. Diváci: 3412.

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)
Branky: 30. Došek - 76. Klobása. Rozhodčí: Kovařík - Blažej, Hock. ŽK: T. Rada, Šumolikoski, Košút - Ščuk, Bořil, Klobása. Diváci: 3482.

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 3:2 (1:1)
Branky: 27. Suchan, 68. Zeman z pen., 86. Fořt - 45. Zavadil, 75. Hyčka. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Kotík. ŽK: T. Pilík - Slančík.

FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 4:0 (2:0)
Branky: 12. Kliment, 18. Mešanovič, 48. Nerad, 74. Harba. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Hrabovský. ŽK: Nerad - Pimpara, Soungole, Frimmel, Sackey. Diváci: 2.558.

FC Hradec Králové - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 52. Milan Škoda. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Fišer. ŽK: Nosek - Zmrhal. Diváci: 2014.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme