Semafory podporující sexuální menšiny zůstanou ve Vídni natrvalo

Téměř padesát speciálních semaforů, které vybízejí k toleranci, zůstane ve Vídni natrvalo. Místo tradičního panáčka na nich svítí zamilované páry, v mnoha případech i stejného pohlaví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

homosexuálové (ilustrační foto)

homosexuálové (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Vídeňská radnice chtěla původně téměř 50 semaforů nechat ve městě do konce června. Teď se ale rozhodla, že zůstanou na přechodech napořád.

„Nové ikony na semaforech by měly zajistit zvýšenou pozornost řidičů, a předcházet tak v první řadě dopravním nehodám v centru Vídně,“ uvedla už dříve vídeňská náměstkyně primátora Maria Vassilakouová.

Nové semafory, na kterých jsou například ve dvojici dvě ženy nebo dva muži držící se za ruce, mají také rakouskou metropoli ukázat také jako město bez předsudků.

„Netradiční semafory se už staly turistickou atrakcí. Pravicoví Svobodní ale 60 tisíc eur za výstřední semafory považují za vyhozené peníze,“ podotýká zpravodaj Českého rozhlasu Petr Vavrouška.

Semafory měly původně doplnit řadu akcí zdůrazňujících toleranci. Ve Vídni se v polovině května konal evropský charitativní sjezd pro výzkum AIDS a HIV nazvaný Life Ball. Vídeňskou městskou halu v neděli 24. května ovládla mezinárodní hudební soutěž Eurovision Song Contest. Loni v ní zvítězil rakouský travesti zpěvák Thomas Neuwirth, který vystupuje pod uměleckým jménem Conchita Wurst.

Semafory podporující sexuální menšiny zůstanou ve Vídni natrvalo | Foto: Reuters

Petr Vavrouška, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme