Házenkářky Mostu jsou potřetí za sebou českými mistryněmi

Házenkářky Mostu se mohou potřetí v řadě radovat ze zisku mistrovského titulu. Svěřenkyně trenéra Luboše Hudáka otočily finálovou sérii s Porubou, když v rozhodujícím třetím utkání vyhrály na domácí palubovce 27:19.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mostecká házenkářka Michaela Janoušková (uprostřed) se tlačí k zakončení ve finálovém duelu s Porubou

Mostecká házenkářka Michaela Janoušková (uprostřed) se tlačí k zakončení ve finálovém duelu s Porubou | Zdroj: ČTK

Poruba sice úvodní domácí utkání vyhrála, ale klíčový krok k tomu, aby se po třech letech vrátila na házenkářský trůn, už neudělala a oba zápasy v Mostu prohrála.

Po sobotní porážce o čtrnáct gólů tahaly hostující hráčky za kratší provaz i v neděli. Po prvním poločase prohrávaly o čtyři branky a po změně stran navíc Most skóroval sedmkrát za sebou¨

Už čtvrt hodiny před koncem bylo za stavu 21:12 o triumfu obhájkyň titulu prakticky rozhodnuto.

Mostečanky tak připravily zlaté loučení pro Petru Vítkovou, která ukončila kariéru a od nové sezóny bude trénovat pražskou Slavii.

„Hrozně jsem si to přála a udělala jsem pro to první i poslední. Z holek to nikdo nevěděl, bylo to tajemství, nechtěla jsem je rozptylovat. Dlouho jsem o zlaté tečce snila a několik nocí i probrečela. Jako tým jsme to dokázaly,“ radovala se Petra Vítková.

Finále - 3. zápas:

Most - Poruba 27:19 (13:9)
Nejvíce branek: Szarková 7/1, Súkenníková 6/1, Weisenbilderová 5/1 - Šviráková a Kostelná po 5, Adámková 4/1. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 5/3 - 1/1. Vyloučení: 3:6. Diváci: 1000. Konečný stav série: 2:1.

Konečné pořadí českých klubů v interlize 2014/15: 1. Baník Most, 2. Sokol Poruba, 3. Slavia Praha, 4. Zora Olomouc, 5. HC Veselí nad Moravou, 6. HC Zlín, 7. Sokol Písek.

David Kalvas, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme