Noční vlci otevřeli pobočku v Čečensku. Koženou vestu převzal i Kadyrov

Ruští motorkáři z klubu Noční vlci slavnostně zprovoznili čečenskou pobočku s názvem Noční vlci – Groznyj. Jejím čestným předsedou se stal kontroverzní čečenský vůdce Ramzan Kadyrov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Členové ruského motorkářského klubu Noční vlci

Členové ruského motorkářského klubu Noční vlci | Zdroj: Reuters

Čečenskou filiálku Nočních vlků otevřel předseda klubu Alexandr Zaldostanov.

Jak řekl, nejde jen o rozšíření motorkářského hnutí, ale také o „upevnění vnitřní jednoty Ruska bez ohledu na národnost a víru“.

Autoritářský vůdce Čečenska Ramzan Kadyrov, šéf jeho kanceláře Magomed Daudov, starosta Grozného Islam Kadyrov a 14 dalších předních čečenských motorkářů složili slavnostní přísahu a převzali kožené vesty se symbolikou Nočních vlků.

Ti se do širšího povědomí zapsali nedávnou provokativní jízdou napříč Evropou do Berlína. Noční vlci jsou známí svou bezvýhradnou podporou Kremlu, anexe Krymu a východoukrajinských separatistů.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme