Bolt má nový rekord Zlaté tretry, jeho přílet do Ostravy zhlédlo za 10 hodin 1,6 milionu lidí

Jamajský sprinter Usain Bolt má na svém kontě nový rekord Zlaté tretry. A podařilo se mu ho vytvořit ještě před tím, než si šestinásobný olympijský vítěz na zrekonstruovaném Městském stadionu vůbec zatrénoval. Jeho video o příletu do Ostravy umístěné na internetu zhlédlo jen za prvních deset hodin na celém světě víc než 1 600 000 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt přiletěl do Ostravy na Zlatou tretru už v sobotu

Usain Bolt přiletěl do Ostravy na Zlatou tretru už v sobotu | Zdroj: ČTK

Tato čísla dokazují, že Usain Bolt je největší ikonou současné atletiky. Navíc tentokrát v Ostravě prakticky odstartuje svou sezonu, což je skvělá vizitka pořadatelů.

„Tohle je v podstatě můj první mezinárodní závod v tomto roce. Ostatní sprinteři běhají už teď velmi rychle, což je pro atletiku jenom dobře. Z toho se dá poznat, že nás čeká velmi zajímavá sezona, což je skvělé zejména k mistrovství světa v Pekingu,“ říká jamajský sprinter.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sprinter Bolt vytvořil nový rekord Zlaté tretry, jeho přílet do Ostravy zhlédlo za prvních 10 hodin přes 1,6 milionu lidí. Na místě byl i Radim Sajbot

Boltův zítřejší start na dvoustovce v Ostravě je o to výjimečnější, že nejrychlejší sprinter planety bude nejspíš i letos se svou účastí na mítincích šetřit jako s pověstným šafránem.

„Další start má připravený 13. června v New Yorku a pak v červenci v Paříži,“ připomíná manažer mítinku Alfons Juck. Právě on má největší zásluhu na tom, že největší atletická superhvězda bude na tretře startovat už posedmé.

Častěji Bolt nikde jinde na světě nebyl. A to i přesto, že jiné mítinky mu nabízejí doslova modré z nebe. „Nevím, jestli je sedmička moje šťastné číslo. Ale jsem rád, že jsem tady. A těším se,“ prozrazuje.

„On má právě tohle rád na Ostravě, že není pod obrovským drobnohledem, jako například v některých velkoměstech jako Řím, Paříž, kde si opravdu musí dávat velký pozor a kde by asi nemohl jen tak vyjít na ulici,“ vysvětluje Alfons Juck.

Ten poprvé Bolta pozval do Ostravy v době, kdy byl ještě málo známým teenagerem. A právě tehdy se začaly rodit pevné, až přátelské vazby obou stran, které nepřebijí ani dolary těch nejbohatších.

Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme