Čechům se odveta za Euro 1996 povedla. Pavel Kuka už vyhlíží další podobné akce

Exhibice fotbalových legend proti Německu dopadla pro pořádající Čechy úspěšně. A to hned dvojnásob. Jednak dokázali nalákat na tribuny pražského Edenu necelých 15 tisíc fanoušků, jednak výběr německých hráčů 90. let porazili. Stříbrný tým z Eura 96 kolem Pavla Nedvěda, Patrika Bergera nebo Karla Poborského porazil mužstvo kapitána Lothara Matthäuse 6:3. Dva góly dal jeden z hlavních organizátorů akce Pavel Kuka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hráči (vzadu zprava) Karel Poborský, Patrik Berger, Pavel Nedvěd a Pavel Kuka se radují z gólu

Čeští hráči (vzadu zprava) Karel Poborský, Patrik Berger, Pavel Nedvěd a Pavel Kuka se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Můžeme mluvit o dvojitém vítězství. Jednak na hřišti, jednak kvůli návštěvě. Vnímáte to tak?

Celou dobu jsem na to čekal a musím říct, že mám respekt před každým, kdo si vstupenku koupil. Levná totiž nebyla. Taková akce by bez finanční pomoci diváků nešla udělat. Navíc bylo fantastické, že jsme mohli ziskem podpořit Nadaci fotbalových internacionálů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavla Kuku, který se na exhibičním utkání s Německem podílel i jako organizátor, zpovídal Jan Suchan

Výhra nad Německem se asi vždycky cení, byť šlo o exhibiční zápas…

Určitě se cení. Padesátka se blíží, tělo sice funguje, ale musíte ho rozhýbat. Není to jednoduché, jsem rád, že jsme to přežili a kluci se bavili. I na německé straně bylo všechno v pořádku.

Dá se zápas přeci jen brát jako odveta za prohrané finále na mistrovství Evropy z roku 1996?

Ne jako odveta, ale my neumíme a nechceme prohrávat, určitě to nechtějí ani Němci. Rozdíl byl pouze v tom, že soupeř neproměňoval šance a my mohli být klidnější.

Vy jste obě své příležitosti proměnil. Fanoušci si toho cenili, protože mnozí z nich si vzpomněli, že jste jich během aktivní kariéry pár nedal. Proměňují se šance v takovémhle zápase snadněji?

Člověk se určitě zklidní, věkem automaticky zpomalí. Před zápasem jsem žádné nervy necítil, v šancích také ne. Spíše jsme si to vychutnával.

Kapitáni týmů Lothar Matthäus z Německa (druhý zleva) a Pavel Nedvěd (druhý zprava). Utkání řídil hlavní rozhodčí Pavel Královec (uprostřed) | Foto: ČTK

Bude se opakovat nějaký takový zápas?

Plány máme obrovské. UEFA teď začíná velice aktivně podobné projekty podporovat. Myslím, že uspořádat malé mistrovství Evropy hráčů nad 35 let v Praze je něčím, na co bychom si mohli troufnout. Umím si představit TOP 6 mančaftů. Máme několik nádherných stadionů, na kterých se nemusíme stydět takovou soutěž prezentovat. Myšlenek je spousta.

Je to opravdu pouze myšlenka, nebo se na tom už pracuje?

Chtěli jsme si vyzkoušet, co to obnáší a získat nějaké zkušenosti. Teď se můžeme bavit o tom, jestli jsme schopní o takové věci přemýšlet.


Zápas fotbalových internacionálů nad 35 let:
ČR - Německo 6:3 (3:2)
Branky: 25. a 38. Kuka, 7. Drulák, 57. Poborský, 61. Berger, 71. Kubík - 32. Neuville, 39. Zickler, 65. Reich. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Filípek. Diváci: 14.670.

Sestavy:
ČR: Petr Kouba, Pavel Srníček, Ladislav Maier - Radoslav Látal, Jan Suchopárek, Miroslav Kadlec, Michal Horňák, Pavel Nedvěd, Karel Poborský, Pavel Kuka, Radek Drulák, Luboš Kubík, Radek Bejbl, Patrik Berger, Martin Kotůlek, Karel Rada, Pavel Hapal, Jan Koller. Trenér: Uhrin starší.
Německo: Perry Bräutigam, Oliver Reck - Lothar Matthäus, Mario Basler, Fredi Bobic, Jens Nowotny, Ulf Kirsten, Guido Buchwald, Oliver Neuville, Jörg Heinrich, Jörg Albertz, Stefan "Paule" Beinlich, Fabian Ernst, Maurizio Gaudino, Hans Pflügler, Marko Rehmer, Marco Reich, Bernd Schneider, Dariusz Wosz, Alexander Zickler. Trenér: Rehhagel.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme