König na Giru odmítl kamion pro lídra. Kreuzigerovi pomáhá přítomnost rodiny

Cyklistům závodícím na Giro d'Italia se mimořádně hodil odpočinek. V 16. etapě totiž projedou 174 kilometry přes průsmyky Tonale, dvakrát Apricu a hlavně zlověstně znějící Mortirolo. Oba Češi v popředí celkového pořadí, Roman Kreuziger a Leopold König, se věnovali i doléčení menších bolístek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König strávil volný den léčením zranění i lehkým tréninkem

Leopold König strávil volný den léčením zranění i lehkým tréninkem | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Pomáhá mi komprese, akorát to má výhodu, že to zároveň i leduje. Hodně se to používá v rugby, hokeji a dalších sportech. Neřekl bych, že jde o převratnou novinku,“ vysvětlil Leopold König funkci zařízení, které mu pomáhá uzdravit naraženou kyčel i koleno.

Tým Sky o svého nového lídra pečuje vzorně, sám König si ale novou roli nechce úplně připustit. „Kdyby nad tím měl člověk přemýšlet, tak se z toho osype, že jede jako lídr nejbohatšího týmu. Záleží na člověku, jaký tlak si na sebe položí,“ myslí si 5. muž pořadí Gira.

Přehrát

00:00 / 00:00

Leopolda Königa i Romana Kreuzigera navštívil během volného dne na Giru reportér ČRo Tomáš Kohoutz

Během volného dne se byl projet na kole s bratrem, který ho v Dolomitech navštívil, a také odmítl obytný kamión, který tu zbyl po Richeim Portovi. „Nechci měnit věci, které mám zavedené po dobu víc než dvou týdnů. Je můj, ale odmítl jsem ho.“

Nejužší rodina dorazila i za Romanem Kreuzigerem. Hotel týmu Tinkoff-Saxo tak oživilo žvatlání dcerky Viktorie.

„Člověka to dobije. Je fajn, že se můžou takhle pohybovat, Itálie není daleko. Je to zpestření, člověk se odreaguje a dobije mi to baterky. Je to spíš pozitivní, než že by mi chyběly síly,“ těší dvanáctého muže klasifikace závodu okolo Itálie.

Na rozdíl od Leopolda Königa, který chce ještě vylepšit své páté místo, může Roman Kreuziger klesnout z 12. kvůli práci pro svého i celkového lídra Alberta Contadora.

„Doufám, že v posledním týdnu už budu v dlouhých kopcích víc k ruce a budu tam zůstávat dýl, což by znamenalo, že se posunu dopředu. Ale to není priorita. Pokud jeden den nebudu ok, je lepší přijet s půl hodinou a další den být svěží do hor, abych byl k ruce,“ plánuje Roman Kreuziger.

Grafický profil horské 16. etapy cyklistického závodu Giro d'Italia z Pinzola do Apriky | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme