Část areálu brněnských veletrhů by se mohla proměnit na nový městský bulvár

V nejbližších dnech by měla být hotová aktualizace posudku na hodnotu akcií brněnského výstaviště. Cenu Veletrhů potřebuje znát vedení Brna, aby s německými spoluvlastníky mohlo jednat o odkoupení většinového podílu ve společnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnské výstaviště

Brněnské výstaviště | Foto: Marián Vojtek

Podle primátora z hnutí ANO Petra Vokřála by se nepoužívané části areálu mohly v budoucnu změnit na nový městský bulvár.

„Byla by tam nějaká nabídka služeb, ať už restaurací nebo občerstvení,“ říká Vokřál s tím, že by z areálu mělo vzniknout místo, kde by Brňané mohli v klidu strávit volné chvíle. „Protože si myslím, že těchto prostor Brno nenabízí tolik, a myslím, že areál se k tomu přímo nabízí,“ dodává.

Düsseldorfská firma chce podíl v brněnském výstavišti prodat do konce tohoto roku. Kromě samotné ceny akcií budou Veletrhy muset německým akcionářům vrátit čtyřsetmilionovou půjčku.

„Vlastní kupní cena bude sestávat z povinnosti splatit tuhle podřízenou půjčku a potom něco za vlastní podíl. Vzhledem k zadluženosti společnosti nepředpokládáme, že by ta částka byla enormní, bylo by to, doufejme, v desítkách milionů korun,“ uzavírá Vokřál.

Jednání s německými spoluvlastníky chce primátor absolvovat ještě do konce května.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme