Kvůli závadné vodě v Praze 6 ošetřili záchranáři už přes 70 lidí

Kvůli střevním potížím ze špatné vody už volalo sanitku více než 70 Pražanů, nejvíce jich záchranáři ošetřili o víkendu. K posledním dvěma nakaženým lidem vyjížděli dnes dopoledne. Vyhledat lékaře muselo 130 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotnická záchranná služba Hl.m. Prahy

Zdravotnická záchranná služba Hl.m. Prahy | Foto: Filip Jandourek

„Během sobotní noci a neděle převáželi záchranáři do zdravotnických zařízení přes 40 pacientů se střevními potížemi a nevolnostmi z kontaminované vody v Praze 6,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

„K těmto výjezdům docházelo i v pondělí, kdy převáželi 21 pacientů, včera 14 a za dnešní dopoledne evidujeme dva případy,“ vypočítala Ernestová.

Podle ní navíc dispečerky na tísňové lince 155 pomáhají Pražanům postiženým znečištěnou vodou radami po telefonu.

Voda v pražských Dejvicích a Bubenči stále není pitná, jsou v ní bakterie i viry

Číst článek

Kohoutková voda v pražských Dejvicích a části Bubenče stále není pitná. Hygienici kvůli tomu zkontrolovali více než stovku restaurací a 75 jídelen. Závady ale nezjistili.

„Všichni trochu omezili sortiment a pokud vařili, tak vždy z vody pitné. Školní jídelny ohřívají, nevytvářejí tedy sami žádné obědy a nemají žádný problém,“ vysvětlila Zdeňka Jágrová z pražské hygienické stanice.

Příčinu havárie, při které se do vodovodu dostaly bakterie způsobující střevní potíže, Pražské vodovody a kanalizace stále neznají.

Od neděle je v části Prahy 6 bez pitné vody asi 32 tisíc lidí, náhradní zásobování zajišťuje PVK pomocí cisteren v ulicích. Obyvatele a firmy postižené kontaminací vody odškodní.

Oblast se špatnou kvalitou vody je ohraničená ulicemi Milady Horákové, U Vorlíků, Na Zátorce, náměstí Pod Kaštany, Wolkerova, Gotthardská, Goetheho, Za Císařským mlýnem, Papírenská, Jednořadá, Šestidomí, Ve Struhách, Čínská, Terronská, Pod Juliskou, Na Kvintusce, Na Šťáhlavce, Bílá, Božkova, Na Kocínce, Na Kotlářce, Kolejní, Na Vlčovce, Evropská, Gymnasijní, Pevnostní, Generála Píky, Svatovítská, Václavkova a Dejvická.

Simona Bartošová, Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme