Kongres FIFA narušila hrozba bombovým útokem, policie nic nenašla

Kongres Mezinárodní fotbalové federace FIFA v Curychu se stal terčem výhrůžek bombovým útokem. Médiím to oznámila švýcarská policie. Zasedání klíčových představitelů jednotlivých fotbalových asociací včetně české s předsedou Miroslavem Peltou tak v poledne bylo pozastaveno, oficiálně byla vyhlášena 90minutová pauza na oběd. Ve vyklizeném sále specialisté neobjevili nic podezřelého, ve 13:40 se začalo znovu jednat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Program kongresu FIFA ve švýcarském Curychu kolem poledne přibrzdila nahlášená bomba

Program kongresu FIFA ve švýcarském Curychu kolem poledne přibrzdila nahlášená bomba | Zdroj: Reuters

„Můžeme potvrdit, že jsme obdrželi výhrůžku bombovým útokem,“ řekl tiskový mluvčí curyšské policie René Ruf.

Anonymní oznámení obdržela podle policie redakce jednoho z curyšských listů. Na místo byli vysláni specialisté, záchranáři a hasiči.

Blatter znovu kandiduje na předsedu FIFA, Evropa ho kvůli korupční aféře nepodpoří

Číst článek

Zhruba po 90 minutách se účastníci kongresu vrátili do jednacího sálu a jednání pokračuje. Jeho vrcholem bude volba nového prezidenta mezi současným šéfem Seppem Blatterem a jordánským princem Alím bin Husajnem, kterého bude podporovat většina evropských států včetně českých zástupců.

Skandál kolem FIFA vyšetřuje i Brazílie a Kostarika, v Argentině stíhají tři muže

Číst článek

Vinou současného korupčního skandálu, během kterého byli zatčeni někteří členové FIFA kvůli podezření z ovlivňování pořadatelství světových šampionátů, se dá očekávat, že se o slovo přihlásí více řečníků a stále není jasné, kdy začne samotná volba předsedy FIFA.

ČTK, Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme