Ostrava má svůj kemp. Turisty ubytuje přímo u přírodní památky Landek

30. květen 2015
Zprávy , Zprávy

Národních památek najdou turisté v moravskoslezském regionu spoustu, v jedné z nich můžou dokonce i přenocovat. Na Landeku v Ostravě-Petřkovicích je totiž nově v provozu kemp.

Místo se v něm najde pro stany, obytné vozy i karavany. Sloužit bude třeba i návštěvníkům letních festivalů.

„Ta atmosféra – večer se sedlo u vínečka, bylo dobře. Dobře se na to vzpomíná. S dětma jsme jezdili, byl to pro ně zážitek a myslím, že se jim to líbilo,“ vzpomínají zkušené kempařky Iva a Renata na doby, kdy takto trávily dovolené.

Děti už ale mají dospělé a kempování tak nechávají mladším generacím. Ty podle Ivy a Renaty do Ostravy přijedou stanovat hlavně o prázdninách, až začnou festivaly.

„Kvůli těm akcím, které se v Ostravě konají, to bude asi využito. Asi málokdo by si šel do Ostravy zakempovat,“ míní. Přesto dávají landeckému kempu šanci, pokud má dobré sociální zázemí a je blízko řeky.

To všechno turisté na Landeku najdou, ujišťuje ředitel Landek Parku Lumír Plac. „Co potřebuje kempař? Potřebuje posečenou trávu v pěkném prostředí, mít se kde umýt a najíst. To tu všechno budeme mít.“

Čtěte také

Vrch Landek leží nad slepým ramenem řeky Odry a v polovině prázdnin tady dělníci dokončí I novou relaxační zónu. Zatím mohou čas trávit třeba na tenisových kurtech.

„Hlavně je co dělat v době nepříznivého počasí. Lidé mohou navštívit jednak naše expozice, jednak se vyžít sportovně, a pokud někdo chce i do Beskyd, tak pokud na to šlápne, zhruba za půl hodiny je tam,“ dodává Plac.

Park s kapacitou 230 stanů a karavanů má pro letní měsíce už nyní řadu zájemců. Lumír Plac prozrazuje, kemp podle něj ještě není dokonalý, ale má plány, co vylepšit.

Hornický vláček v Landek parku

„Říkáme si, že počkáme, až si ten kemp tak nějak sedne. Upravíme okolí, možnosti elektrického připojení, nějaké ty cestičky, vylepšené služby pro přívěsné obytné vozy. Pořád je co vylepšovat. Jsou kempy na super úrovni a těm se chceme přiblížit,“ plánuje ředitel landeckého areálu.

Premiérová sezóna na místě, které osídlili naši předci už v pravěku, potrvá do září.

autor: Zdislava Mochová
Spustit audio