Výhra v kvalifikaci určitě povzbudí, říkal kanoista Stanislav Ježek

O takovém návratu ani sám nesnil. Osmatřicetiletý vodní slalomář Stanislav Ježek je po roční pauze znovu v reprezentaci a hned ve svém prvním závodě zazářil. Na mistrovství Evropy v německém Markkleebergu vyhrál první kvalifikační jízdu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Stanislav Ježek

Kanoista Stanislav Ježek | Foto: Jiří Prskavec

„Člověka to potěší i povzbudí, protože jsem ve startovním poli výrazně nejstarší. Takže i takové umístění v kvalifikaci je povzbuzujícím faktorem,“ usmíval se v cíli Ježek.

Zvlášť, když si vloni dvojnásobný účastník olympijských her po sedmnácti letech ani nevyjel místo v národním týmu, protože ho v nominačních závodech předstihli jiní tři čeští kanoisté.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladí kluci jsou dravější a výbušnější, já jsem zkušenější, usmíval se nejstarší kanoista ve startovním poli na ME Stanislav Ježek

Letos se proto vrátil k osvědčenému modelu přípravy z dřívějška, na rozdíl od loňska znovu vyrazil v zimě dřít do Austrálie a do reprezentace se tentokrát těsně vešel. Že ale hned v první soutěžní jízdě po návratu předčí všechny evropské kanoisty, to vážně nečekal.

„Jsem rád, že se mi povedlo projet všechny branky, jak jsem si představoval. Když to pak na vodě klouže a nikde se s ní neperete, tak je z toho v cíli dobrý čas. Tentokrát to vyšlo, ale mám obavy, jestli to dokážu zopakovat v semifinále a pak nedej bože ve finále.“

Ano, Stanislav Ježek zůstává nad věcí, jak je jeho dobrým zvykem. Postup do finále nebo dokonce medaili po vydařené kvalifikaci rozhodně nebere jako samozřejmost.

„V tomhle směru jsem realista, žádné ambice si nedělám. Zkrátka se snažím projet trať dobře, a jak to dopadne, tak to dopadne. Vím, že mladí kluci jsou dravější a výbušnější, moje výhoda je, že jsem zkušenější,“ uzavřel Ježek.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme