Do Zlína přijel britský herec George MacKay, jedna z hlavních hvězd festivalu

Na zlínský mezinárodní dětských filmový festival přijela jedna z hlavních hvězd, mladý britský herec George MacKay. Diváci ho znají například z filmu Peter Pan nebo Budoucnost nejistá. Ve Zlíně představuje dva filmy, muzikál Slunce nad Leithem a drama Bypass.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský herec George MacKay

Britský herec George MacKay | Zdroj: ČTK

„Bypass je aktuálnější film. Je to o víceméně charakterním mladém muže, kterého okolnosti donutí dělat špatné věci. Je to novinka, chci ji tady představit,“ říká třiadvacetiletý George MacKay.

Žádaná hvězda britského filmu má už zajištěnou práci na další měsíce.

„Můj plán do budoucna je jasný. Koncem roku bude mít na festivalech premiéru projekt BBC. Jde o seriál pro britskou televizi. Neprozradím svoji roli v něm, ale bude o zastřelení prezidenta Kennedyho,“ naznačil George MacKay, fanda Boba Dylana a vášnivý hráč na harmoniku a kytaru.

Britský herec George MacKay | Foto: ČTK

Prozradil také, že navštívil hodně festivalů, žádný ale nebyl podobný tomu zlínskému.

„Mám zkušenosti především z festivalů v Anglii, byl jsem v Londýně a dalších městech. Ale tady je to jiné. Je úžasné, jak jsou do všeho zapojené děti a mladí diváci. Jsou jich plná kina a mají obrovskou energii. To jsem předtím nikde neviděl,“ ocenil britský herec.

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme