Fotbalový trenér Vavruška odchází z Liberce do Teplic

Novým trenérem teplických fotbalistů se stal David Vavruška, který nečekaně končí v Liberci. Na Stínadlech nahradí od nové sezony Petra Radu, jenž se s vedením nedohodl na prodloužení smlouvy. Klub o Vavruškově příchodu informoval po dnešním duelu s Hradcem Králové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér liberecké juniorky David Vavruška

Trenér liberecké juniorky David Vavruška | Foto: www.fcslovanliberec.cz

„Nějak bych rozpitvával důvody, ale dostal jsem nabídku, kterou jsem zvažoval. Přišla mi zajímavá rozsahem práce, který se netýká jen koučování a vedení mužstva. Je tam širší záběr, možnost seberealizace v doplňování kádru a tak dále,“ okomentoval svůj odchod pro ČRo David Vavruška.

„Je z nové generace trenérů s touhou posouvat český fotbal někam jinam. Jeho charisma bude na klub určitě působit. V Liberci tým jednoznačně stmelil a měl tendenci stmelit i klub. Přichází s úkolem naučit tým na vítěznou mentalitu,“ řekl teplický sportovní ředitel Jan Skýpala.

Dvaačtyřicetiletý Vavruška po třech kolech jarní části sezony přešel od liberecké juniorky k A-týmu, který převzal po odvolaných Jiřím Kotrbovi a Josefu Csaplárovi. Se Slovanem se dokázal zachránit a navíc s ním ve středu vyhrál Pohár FAČR, což znamená účast ve 3. předkole Evropské ligy.

Vše tak nasvědčovalo tomu, že liberecké A-mužstvo povede i v další sezoně, jenže nakonec překvapivě míří do Teplic, které se nedohodly na pokračování spolupráce s Petrem Radou.

Půjde o třetí Vavruškovo ligové angažmá, v letech 2011 a 2012 vedl Příbram a vloni na jaře ještě krátce liberecký A-tým.

ČTK, David Kalvas, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme