Fotbalovou koncovku zvládla lépe Mladá Boleslav, Příbram skončila pátá

31. květen 2015

Závěrečné kolo Synot ligy rozluštilo poslední tajenku. Čtvrté místo zajišťující start v evropských pohárech uhájili fotbalisté Mladé Boleslavi po výhře 3:0 nad Jihlavou. Naopak Příbram prohrála v Plzni 2:5 a skončila pátá.

Mladá Boleslav měla před závěrečným kolem fotbalové ligy lepší výchozí pozici, ale Příbramští chtěli o poháry bojovat. Na hřišti Plzně vedli 1:0 a 2:1. Nakonec úřadujícímu mistrovi podlehli 2:5, a to v konečném účtování znamená páté místo.

„Byl to velmi dobrý ligový zápas se sedmi brankami, takže diváci byli určitě spokojeni. Myslím, že v té době, kdy jsme se dostávali do vedení, jsme byli hodně nahoře. Rozhodující okamžik pro nás byl za stavu 1:2, kdy Bednář šel sám na brankáře. Možná, že kdyby tenhle šanci proměnil, tak ten zápas byl pro domácí složitější,” nechal se slyšet po utkání příbramský kouč Pavel Tobiáš.

„Na to, že jsme hráli v Plzni, jsme měli těch šancí hrozně moc a je škoda, že jsme je nedokázali zužitkovat. Výsledek je nepříjemný, ale myslím, že fotbal se líbil,″ dodal. Na poháry to ale nestačilo.

Boleslav obhájila čtvrtou příčku

Naopak Mladá Boleslav potvrdila čtvrtou příčku a po výhře nad Jihlavou v poměru 3:0 mohla v sobotu slavit. Obránce Jan Bořil si nervozitu před závěrečným zápasem ani nepřipouštěl.

„My víme, že jsme doma silní, hlavně jsme si věřili a v zápase jsme to potvrdili,″ řekl.

Podle slov trenéra Karla Jarolíma přiblížila jeho svěřence pohárové Evropě trefa Stanislava Klobásy na 1:0 těsně před přestávkou. „Jihlava v první půli zlobila hlavně z breakových situací. Ta branka nás určitě zklidnila,″ řekl.

A po závěrečném hvizdu si boleslavský lodivod mohl oddychnout. „Bylo pro nás dobré zakončit sezonu vítězstvím a to čtvrté místo obhájit,″ dodal Karel Jarolím.

autor: ppe
Spustit audio