Mirku Knapkovou po dlouhé době nic nebolí. Loňské nezdary slouží jako motivace

Skifařka Mirka Knapková zaútočí na třetí titul mistryně Evropy v řadě. Na jezeře Malta zvládla v pátek v Poznani bez problémů rozjížďku, a teď chce ovládnout i finále. Splnila by si tak jeden z cílů pro tuhle sezónu, která pro českou veslařku začala o poznání přívětivěji než ta minulá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Knapková

Mirka Knapková | Zdroj: ČTK

„Loni jsem měla zdravotní problémy, především pohybového aparátu. Loňská sezona pak byla stresující. Letos se mi problémy naštěstí vyhýbají,“ těší Mirku Knapkovou, že může dělat veslování zase naplno bez omezení.

V loňské sezóně sice vyhrála evropský šampionát, pak ale zažila obrovské zklamání na mistrovství světa, kde po dlouhé době nepostoupila na vrcholné akci do velkého finále a skončila celkově na sedmém místě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mirka Knapková si pochvaluje, že má loňské zdravotní problémy za sebou

„Bylo to způsobené zdravotními problémy, kanál ale nebyl férový. Přišlo mi, že nebyl úplně fér pro všechny dráhy. Tenkrát jsem na to doplatila,“ připomněla olympijská vítězka loňské podmínky.

Na amsterdamském kanále Boosban většinou hodně foukalo, navíc byly v jednotlivých drahách rozdílné proudy. Teď v Poznani jsou to zase výrazné vlny ve druhé polovině trati.

Letos už Mirka Knapková na loňský neúspěch nemyslela, snažila se z něj ale před tím poučit.

„Nesnažila jsem se zapomenout, je třeba umět se s tím vyrovnat. Byla jsem samozřejmě zklamaná. Jsou v tom emoce, když se na něco soustředíte, na čem pracujete, dáváte tomu energii a pak se to nepodaří.“

Jakou náladu bude mít Mirka Knapková teď po mistrovství Evropy, bude jasné krátce před půl třetí odpoledne. Už před tím čekají finálové jízdy také na skifaře Ondřeje Synka, dvojku bez kormidelníka Helešic - Podrazil a dvojskif Plocek - Jirka.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme