Skandály ve fotbale nekončí, brazilská policie stíhá exšéfa tamního svazu

Brazilská policie stíhá bývalého šéfa tamní fotbalové konfederace za praní špinavých peněz a další trestné činy. Ricardo Teixeira se jich měl dopustit v době, kdy brazilský svaz vedl a připravoval mistrovství světa ve fotbale. Ve středu přitom v Curychu zatkli Teixeirova nástupce ve funkci José Mariu Marina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilská policie

Brazilská policie | Zdroj: Reuters

Policie prověřuje přesuny na Teixeirových účtech, které označilo za podezřelé ministerstvo financí. Mezi lety 2009 a 2012 to mělo být v přepočtu přes 3,5 miliardy korun.

Ricardo Teixeira vedl Brazilskou fotbalovou konfederaci přes 20 let. Právě v roce 2012 ale kvůli vyšetřování z korupce odstoupil a předal funkci i přípravy před mistrovstvím světa v Brazílii José Marinovi.

Oba dva a také současný šéf fotbalového svazu měli podle amerických vyšetřovatelů brát úplatky v souvislosti s televizními právy na brazilský fotbalový pohár.

Prošetřovat dění v zákulisí brazilského fotbalu má i parlamentní vyšetřovací komise, kterou vede bývalý hráč a dnes senátor a velký kritik poměrů v domácím fotbale Romário.

David Koubek, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme