Judisté dostanou v Baku hned dvě sady medailí. Krpálek se na Evropské hry těší

Coby mistr světa i Evropy sní judista Lukáš Krpálek aktuálně hlavně o zisku zlaté olympijské medaile. Bojovat o ni bude v brazilském Riu sice až za rok, jakýmsi olympijským testem pro něj ale v tomto směru bude blížící se účast na Evropských hrách. Jejich premiérový ročník začne v ázerbajdžánském Baku už příští týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek přebírá oblečení pro Evropské hry v Baku

Lukáš Krpálek přebírá oblečení pro Evropské hry v Baku | Foto: Michal Jurman

„Líbí se mi akce, kde je více sportů. Je to něco jiného než soutěže, na které jezdí jen judisté. Těším se a jsem na to zvědavý,“ neskrývá mistr světa z loňského roku nadšení z účasti na akci, která má být prvním pokusem o vytvoření jakési podoby evropských olympijských her.

Krpálek ale vyhlíží netrpělivě turnaj v Baku i z ryze praktických důvodů. Jarní evropský šampionát v Glasgow byl totiž na poslední chvíli zrušen, a tak judistům budou v Baku uděleny hned dvě sady medailí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Evropské hry budou pro judo jedním z vrcholů sezony, říká Lukáš Krpálek

Jedna za Evropské hry, které budou ale zároveň i judistickým mistrovstvím Evropy.

„Pro judo půjde o jeden z vrcholů sezony. Bude to těžký turnaj, Evropa je hodně silná. Pro mě to nebude jednoduché z toho důvodu, že budu obhajovat zlato,“ připomíná Krpálek nejen loňský zlatý úspěch ze světového ale i evropského šampionátu.

V Ázerbajdžánu přitom může narazit hned na několik domácích judistických es. Například na Elmara Gasimova, se kterým jediným prohrál na nedávném prestižním Masters v Maroku.

V Africe si přitom jedna z největších českých nadějí na zlato z Evropských her definitivně potvrdila, že zdravotní problémy, které ji limitovaly osm dlouhých měsíců, jsou už opravdu minulostí.

Evropské hry kvalitním testem

„Zdravotně jsem úplně v pořádku. Doufám, že bude všechno držet a budu moct dokončit olympijskou kvalifikaci. A poté se připravit na samotnou olympiádu,“ směřuje jihlavský rodák veškerou svoji práci k olympijskému roku 2016.

I vzhledem ke Hrám v brazilském Riu ale bude blížící se účast na Evropských hrách hodně kvalitním testem. Vždyť z první desítky světového žebříčku je hned devět Evropanů.

„Každá medaile by byla úžasná, ale musíme stát nohama na zemi,“ dodává čtyřiadvacetiletý Krpálek.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme