Prezident Zeman je pro snížení dávek lidem, kteří nechtějí pracovat

Stát by měl podle prezidenta Miloše Zemana podporovat pouze nezaměstnané, kteří chtějí pracovat. Řekl to během návštěvy Českokrumlovska. Lidem, kteří odmítnou nabízenou práci, by podle Zemana měl stát naopak sociální dávky snížit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman navštívil obec Větřní. Vpravo je starosta obce Antonín Krák

Prezident Miloš Zeman navštívil obec Větřní. Vpravo je starosta obce Antonín Krák | Zdroj: ČTK

„Já zastávám ten názor, že je potřeba podpořit lidi, kteří shánějí práci. Ale lidé, kteří chtějí dobrovolně žít na sociálních dávkách, by neměli podle mého mínění mít tyto dávky tak vysoké, aby se jim nechtělo pracovat,“ prohlásil Zeman.

Hlava státu diskutovala ve Větřní na Českokrumlovsku se zástupci obce a úřadu práce o tom, proč je v obci tolik nezaměstnaných. Bez práce je tam 15 procent obyvatel, v sociálně vyloučených lokalitách je jich ale podle místostarosty Pavla Štingla několikanásobně víc.

Na nepříznivé situaci se podepsalo zastavení výroby v tamních papírnách. Koncem loňského roku ji sice částečně obnovily, do práce se ale mohl vrátit jen zlomek z počtu dřívějších zaměstnanců.

ČTK, ČRo, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme