Svatba v Nepálu je spíš požehnáním na společnou cestu životem, říká cestovatelka Petra Rozhoňová

4. červen 2015

Petra Rozhoňová se narodila v Ústí nad Labem, jejímu srdci ale učarovala jihovýchodní Asie. V Indii byla mnohokrát, jezdí sem meditovat, odpočívat i pomáhat. Dokonce tu plánuje s pomocí neziskovky, kterou založila, postavit i školu. Opravdovým rájem je pro ni ale Nepál. Rozhodla se proto, že právě budhistický klášter nedaleko od nepálského hlavního města Káthmándú bude místem její svatby.

„Provdat se v Nepálu je administrativně poměrně náročný krok. Chcete-li mít "budhistickou" svatbu v klášteře, je třeba vyběhat řadu povolení a pak mít taky trochu štěstí - na počasí i na přírodní podmínky,“ říká Petra Rozhoňová, která nejen v souvislosti s nedávnými událostmi ničivého zemětřesení V Nepálu realizuje se svou neziskovkou Bindu.cz i řadu humanitárních aktivit.

„Stojí to ale za to a má to smysl, Nepál je zemí, kterou si zamilujete,“ tvrdí mladá cestovatelka a vzkazuje všem, kteří by chtěli zemětřesením postiženému Nepálu pomoct: „To nejlepší, co můžete pro Nepál udělat, je nepřestat tam jezdit a podporovat svou návštěvou místní, kteří žijí převážně z turistického ruchu.“

Pokud vás zajímá, jak nepálská svatba Petry Rozhoňové vypadala, můžete se podívat...

Nepali wedding :) from Dawa Chhiring:) on Vimeo.

autor: David Hamr
Spustit audio