Prudké boje na východě Ukrajiny si vyžádaly až 17 mrtvých

Na východě Ukrajiny zuří prudké boje. Podle ukrajinské strany se proruští separatisté pokusili o průlom kolem města Marjinka na linii fronty západně od Doněcku. Boje si údajně vyžádaly až 17 mrtvých.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky ostřelování v Doněcku

Následky ostřelování v Doněcku | Zdroj: ČTK

Eskalaci bojů u měst Marjinka a Krasnogorovka potvrdili pozorovatelé OBSE i znepřátelené strany. Ukrajinské síly hlásí jednoho mrtvého a 18 zraněných. Samotné město je v plamenech.

Podle štábu takzvané protiteroristické operace začali na Marjinku a vesnice v okolí útočit separatisté z těžkých zbraní. Ti ale tvrdí, že pouze odráželi ukrajinský útok.

V Doněcku v důsledku ostřelování Petrovského obvodu zahynuli 4 lidé a asi 90 bylo zraněno, oznámil starosta města.

Kvůli ostřelování ukrajinské armády také vypadlo zásobování proudem u dvou dolů v Donbasu. Téměř tisíc horníků zůstalo uvězněných pod zemí. Uvedl to mluvčí povstalců Eduard Basurin.

Ostřelování podle něj zničilo téměř 40 transformačních stanic a dvě teplárny v Doněcku.

Zástupci Ukrajiny, Ruska a OBSE mezitím jednají o obnovení příměří. Včerejší schůzka kontaktní skupiny skončila v Minsku prakticky bez jakéhokoli výsledku, protože rozhovory se zadrhly už na úrovni pracovních skupin.

Martin Dorazín, Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme