Technici finišují s přípravami na hradecký Rock for People, přijede kapela Faith No More

V Hradci Králové dnes začne další ročník hudebního festivalu Rock for People. Až do soboty na něm vystoupí přes 100 interpretů nejen z Česka, ale také ze zahraničí. Mezi největší letošní hvězdy patří americká kapela Faith No More. Zatímco fanoušci na festival teprve míří a těší se na hudební zážitky, technici v hradeckém festival parku teď zažívají hektické chvíle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradecký festival Rock for People začíná

Hradecký festival Rock for People začíná | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

„Musí se nastavit světla, 'napozicovat' a nasvítit. Máme tu LED obrazovky, aby lidi viděli vše, co potřebují. Je to konstantní práce, stále se dolaďují detaily,“ popisuje Vítek Florián, jeden z techniků, kteří tu mají stavění pódií na starost.

Na jednom pódiu tu současně pracuje i 15 lidí. Festival začne dnes a areál se promění v malé městečko, ve kterém jsou restaurace, bary i obchody.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Hradci Králové začíná festival Rock for People. Natáčel o něm Ondřej Vaňura

„Atmosféra je tu úžasná a dělají ji hlavně lidi. Bez nich by to nešlo. My tu můžeme dekorovat, stavět paletové zóny, hrát si s železem, kovem a vlajkami, můžeme sem přivést sebevětší hvězdu, ale když tu nebudou lidi, tak tu atmosféra nebude,“ říká jeden z hlavních pořadatelů Petr Fořt.

Letos je hradecký Rock for People o měsíc dřív než obvykle. V původním termínu začátkem července totiž bude v Plzni Rock for People Europe, a to proto, že je letos Plzeň Evropské hlavní město kultury.

„Snažili jsme se tomu dát rozdílnou podobu. Hradecký festival je takový kempovací v přírodě, plzeňský je stavěný více industriálně, přeci jen je ve středu města,“ vysvětluje Fořt.

Hradecký festival Rock for People začíná | Foto: Martin Pařízek

Největší hvězda - americká kapela Faith No More - měla na festivalu zahrát už v roce 2012, tehdy ale vše překazil orkán.

„Vlastně nás upřednostnili a zařadili do tour, což se nemuselo stát, kdyby se nestalo to, co se stalo před třemi lety,“ připomíná pořadatel.

Festival potrvá až do soboty, mezi další hvězdy bude patřit například americká kapela Limp Bizkit.

Hradecký festival Rock for People začíná | Foto: Martin Pařízek

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme