V tunelu Blanka se podle správce stavby začaly pokládat nové kabely

V pražském tunelovém komplexu Blanka dnes podle správce stavby technici začali pokládat nové kabely. Ty nahradí přes 50 kilometrů rozvodů elektřiny, které poškodila voda. Výměna má ale více než pět týdnů zpoždění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka

Tunel Blanka | Foto: Filip Jandourek

„K 25. dubnu 2015 měla být dokončena ona stavební připravenost a ke včerejšímu dni se tak nestalo,“ řekl Českému rozhlasu Karel Samec, mluvčí společnosti ČKD Praha DIZ, která má výměnu kabelů na starosti.

Podle něj je to v rozporu s memorandem, které Praha uzavřela začátkem dubna se správcem stavy, společností IDS. Ta ale trvá na tom, že se termín pro zprovoznění tunelu stihne. „Závazný harmonogram, který byl schválen, zatím stále platí,“ uvedl mluvčí IDS Pavel Kočiš.

Stavba tunelu Blanka, který bude součástí severozápadního dílu vnitřního okruhu metropole, si vyžádá asi 37 miliard korun. Náklady budou proti původním předpokladům nejméně o šest miliard vyšší.

Výstavba začala za primátora Pavla Béma (ODS). Severozápadní část okruhu měla být podle plánů otevřena už před čtyřmi lety, stavba se ale protahovala. Minulá městská rada slibovala loňský prosinec, nynější radní letošní duben a nyní polovinu září.

V zákulisí se ale mluví o tom, že termín je reálný pouze v případě, že už se neobjeví žádné technické ani stavební problémy.

Tunel Blanka | Foto: Český rozhlas

ČRo, Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme