Kramný, obžalovaný z vraždy manželky a dcery, opět neuspěl s žádostí o propuštění z vazby

Petr Kramný, obžalovaný z vraždy své ženy a dcery, zůstává ve vazbě. Jeho žádost o propuštění zamítl Krajský soud v Ostravě. Podle státního zástupce Kramný obě ženy usmrtil elektrickým proudem na dovolené v Egyptě. Obžalovaný vinu popírá a už několikrát marně žádal o propuštění na svobodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Ostravě rozhodl, že Petr Kramný, obžalovaný z vraždy své ženy a dcery, zůstává ve vazbě

Krajský soud v Ostravě rozhodl, že Petr Kramný, obžalovaný z vraždy své ženy a dcery, zůstává ve vazbě | Foto: Martin Knitl | Zdroj: Český rozhlas

Ve vazbě je Petr Kramný od loňského února. V červnu by vypršela lhůta jeho vazebního stíhání v době přípravného řízení, ale obžaloba byla podána už v květnu. Kramný tedy může ve vazbě zůstat až do roku 2019.

Hlavní líčení začne na konci června. Kramného advokátka Jana Rejžková je přesvědčena, že se jí podaří prokázat nevinu jejího klienta.

„Objevují se další důkazy, které si musím vyhodnotit. Podle mého názoru mohou velmi výrazně zasáhnout do skutkového děje v podávané obžalobě,“ naznačila.

Kramného žena s dcerou zemřely koncem předloňského července v hotelu v Hurgadě, kde rodina trávila dovolenou. Média původně spekulovala o tom, že ženy byly otráveny, posléze se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud.

Moravskoslezští policisté muže obvinili z vraždy loni v únoru. Letos v květnu podal státní zástupce na Kramného obžalobu.

„V podstatě máme komplex důkazů, který dovoluje postavit obviněného před soud. Klíčové jsou znalecké posudky, které byly ve věci opatřeny. Soudně lékařské, elektrotechnické, psychologické ale i další,“ řekl žalobce Vít Legerský.

Krajský soud v Ostravě rozhodl, že Petr Kramný, obžalovaný z vraždy své ženy a dcery, zůstává ve vazbě | Foto: Martin Knitl

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme