Filmaři obsadili okolí Máchova jezera na Českolipsku, natáčeli scény k Lídě Baarové

Režisér Filip Renč natáčí v okolí Máchova jezera na Českolipsku film prvorepublikové herečce Lídě Baarové. Ta měla mít milostný vztah s říšským ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Snímek se dočkal realizace po více než deseti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filmaři na Máchově jezeře natáčeli film o Lídě Baarové

Filmaři na Máchově jezeře natáčeli film o Lídě Baarové | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

S natáčením filmu o Lídě Baarové se podle Renče začalo až letos kvůli penězům. „Na naše podmínky to je vysokorozpočtový film, z celosvětového hlediska je to low-budgetový film. Žádnou německou koprodukci jsme nesehnali, protože Němci do tohoto tématu nechtěli vkročit,“ vysvětluje režisér.

Lenka Vlasáková hraje manželku říšského ministra propagandy Josepha Goebbelse Magdu. U Máchova jezera se bude natáčet scéna hostiny. Tomu podle Lenky Vlasákové bude předcházet scéna ve vodě, kde společně plave s Táňou Pauhofovou, která hraje Lídu Baarovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Natáčení filmu o Lídě Baarové u Máchova jezera zachytil na mikrofon redaktor Tomáš Mařas

„Plavou spolu v jezeře a vznikne mezi nimi žárlivý konflikt, kdy se jedna druhou pokouší utopit. Teprve potom vylezou na břeh a tam stojí Goebbels a dojde k žárlivé výměně názorů,“ popisuje Vlasáková.

Dabléři zaskakují pouze na záběrech točených z dálky. Jinak vše ostatní musí zvládnout herečky. „Myslím, že takové čtyři hodiny si ve vodě pobudeme,“ dodává Vlasáková. Na roli Lídy Baarové se slovenská herečka Pauhofová poctivě připravovala.

„Snažila jsem se přečíst, co se dalo, shlédla jsem co nejvíc filmů a bavila se s těmi, kteří Lídu v pozdějším období ještě zastihli,“ podotýká Pauhofová.

Filmaři na Máchově jezeře natáčeli film o Lídě Baarové | Foto: Tomáš Mařas

Natáčelo se na pláži Klůček i ve vodě, několik desítek metrů od břehu. Na natáčení ve vodě přinesli filmaři takzvané akvárium.

„Kamera bude i na pontonu. Teď se připravuje akvárium. To je pro částečně podvodní záběry. Kamera se umístí dovnitř a zevnitř se to natáčí," vysvětluje Roman Jedlička vedoucí natáčení.
Na vstup do vody se připravují obě herečky. Podle Táni Pauhofově už vodu testovala většina štábu. „Údajně je příjemná, tak se těším.“

„Předpokládá se, že hlavní hrdinky v té vodě budou velmi dlouho. Máme pro ně neopren, který jsme ustřihli pod ňadry, utěsnili a budou jim koukat pouze ramena. Přes to všechno budou plavky. Obdobným způsobem bude pracovat celý kameramanský tým,“ vysvětluje vedoucí produkce Viktor Mayer s tím, že film bude velmi náročný na triky. „Snažíme se zkombinovat originální, hmatatelné záběry, které máme. Do nich budeme implantovat naše herce.“

Film o Lídě Baarové se natáčel na severu Čech nejen u Máchova jezera v Doksech a Starých Splavech, ale i nedaleko Liberce v Kryštofově údolí.

Tomáš Mařas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme