Hamiltonovi okruh pro Velkou cenu Kanady svědčí. Je o pohotovosti a citu, tvrdí

Čtyřiačtyřicátou pole position vybojoval v kvalifikaci na Velkou cenu Kanady pilot formule1, jehož monopost nese stylově startovní číslo 44. Brit Lewis Hamilton tím jen potvrdil, že okruh Gillese Villeneuva je zřejmě jeho nejoblíbenějším ze všech. A potvrdit to bude chtít i v dnešním večerním závodě, který startuje ve 20 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton se raduje z vítězství v kvalifikaci na Grand Prix Kanady

Lewis Hamilton se raduje z vítězství v kvalifikaci na Grand Prix Kanady | Zdroj: ČTK

Své letošní působení na závodním okruhu v Montrealu nezačal Hamilton zrovna profesorsky. Během deštivých pátečních tréninků nezvládl svůj stroj a skončil na svodidlech.

Od soboty ale už opět dvojnásobný mistr světa jasně potvrzoval, že okruh Gillese Villeneuva je hlavně jeho privátním revírem, ve kterém ve velkém loví úspěchy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na spojení pilota formule 1 Lewise Hamiltona s okruhem pro VC Kanady se zaměřil Michal Jurman

Když mluví Hamilton o závodění v Kanadě, už v jeho hlase slyšíte jistou dávku úsměvu a radostného vzrušení.

Právě zde vybojoval v roce 2007 své první vítězství v kvalifikaci, které následně potvrdil i v samotném závodě. To bylo ještě v barvách týmu McLaren.

Úspěch na okruhu, který je postaven na umělém ostrově na Řece svatého Vavřince, přitom není tak úplně podmíněn jen a pouze kvalitou techniky, kterou pilot takříkajíc „sedlá“.

Hamilton získal 44. pole position. V Kanadě znovu předčil Rosberga

Číst článek

„Musíte se umět poskládat do rychlých zatáček, je to hodně o vaší pohotovosti a citu, jedete až 350 km/h a musíte do toho jít!“ naráží třicetiletý Brit na fakt, že okruhu v Montrealu se přezdívá také „Monako ve velkém“.

Také zde jsou svodidla v extrémně blízkém kontaktu s vozovkou a od monopostů je dělí jen milimetry.

Okruh v Montrealu je pro Lewise Hamiltona asi tím nejoblíbenějším | Foto: ČTK/AP

Známá „Zeď šampionů“ za obrubníkem na začátku cílové rovinky je pak jednou z největších výzev pro piloty v sezoně. Skončily na ní namáčknuty už takové hvězdy jako Jacgues Villeneuve, Damon Hill nebo Michael Schumacher.

Co je ale nejdůležitějším rozdílem od závodu v Monte Carlu, v Montrealu se dá předjíždět, a to hned na několika místech. A také proto je třeba zdejší závod tak oblíbený u Hamiltona, ale i většiny ostatních pilotů.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme