Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy knihovnice v Horní Bříze

Policie obvinila 29letého muže z vraždy knihovnice v Horní Bříze na Plzeňsku. Útočník byl od svého zadržení před dvěma týdny v psychiatrické nemocnici v Dobřanech. Na návrh krajského státního zastupitelství ho poté soud poslal do vazby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Bylo zahájeno trestní stíhání 29letého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla Ivana Jelínková z krajského policejního ředitelství v Plzni.

Kvůli obavám, že by mohl uprchnout, skrývat se nebo pokračovat v trestné činnosti ho soud poslal v sobotu 6. června do vazby.

„Na základě listinných důkazů, které byly k dispozici, bylo rozhodnuto o zahájení trestního stíhání a posléze šel od nás návrh na rozhodnutí o vzetí do vazby. Samozřejmě jsme si zjistili, jaký je jeho aktuální zdravotní stav, a podle toho jsme činili další kroky,“ upřesnila státní zástupkyně Václava Brýdová.

Policie už dříve uvedla, že trestní stíhání může zahájit až podle výsledků znaleckého posudku o duševním zdraví pachatele. Dnes ale policie výsledky posudku nekomentovala.

Muž je podezřelý, že 25. května v Horní Bříze na Plzeňsku ubodal 28letou knihovnici a z místa činu utekl. Obec po činu knihovnu uzavřela.

Podezřelý muž byl po dopadení umístěn do uzavřeného oddělení psychiatrie v Dobřanech.

Lukáš Milota, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme