Házenkář Filip Jícha by rád ukončil kariéru v německém Kielu v roce 2019

Házenkář Filip Jícha zažil zvláštní soutěžní ročník. S německým Kielem vyhrál bundesligový titul, ale neuspěl v Lize mistrů. S českou reprezentací na MS nepostoupil ze základní skupiny, následně získal alespoň Prezidentský pohár. Hlavní tématem ale bylo zdraví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha

Filip Jícha | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Sezona to byla zajímavá. Po sedmi letech jsem byl zraněný a v podstatě mě to drželo celý rok,“ říká Filip Jícha.

Nejprve musel loni na podzim na operaci s kotníkem, se kterým měl problémy delší dobu. Po tříměsíční rekonvalescenci naskočil zpátky do hry v prosinci, návrat si ale představoval jinak.

„Myslel jsem si, že přijdu a budu hrát tak, jak jsem skončil. Ale to se nekonalo. Pak jsem ale odehrál pár důležitých utkání, kdy jsem sám sobě dokázal, že jsem v týmu potřebný a neztrácím nic z umu. Akorát potřebuju být víc fit,“ říká jeden z elitních světových házenkářů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Házenkář Filip Jícha se chce dát zdravotně do pořádku a pak vyřešit svoji budoucnost. Nejraději by zůstal do konce kariéry v německém Kielu

Do tréninku se ale vrhnul tak, že se přetížil. V březnu u něho začaly problémy s úpony v tříslech a následně měl zánět stydké kosti. Tenhle problém trápil Filipa Jíchu až do konce sezony, musel hrát pod prášky a teď ho čeká povinných 12 týdnu klidu na léčbu.

Také během nich se bude jednat o smlouvě českého hráče v Kielu. Jícha má kontrakt do roku 2016 i s následnou jednoletou opcí, kterou by musel podepsat do konce tohoto roku.

„Moje budoucnost se řeší a bude se řešit i v létě. Do Vánoc bych chtěl mít jasno. Chtěl bych ukončit kariéru v Kielu, hrát do roku 2019 a pak se v tichosti rozloučit,“ plánuje si Filip Jícha, o kterého by ale mohly mít zájem i další velké kluby.

„Na házenkářském trhu je teď takový proces, že není tolik světových hráčů. Každý, kdo má světového hráče, tak se ho snaží udržet,“ vysvětluje Jícha.

 

Velký zájem byl mezi kluby o hvězdného Dána Mikaela Hansena, toho ovšem udrželo francouzské PSG a prodloužilo s ním smlouvu. Na hráčském trhu je ale stále živo.

„Od té doby se u agentů, kteří zastupují hráče takových kvalit, asi netrhne telefon. Všichni hledají nějakou náhradu, protože to a to jim nevyšlo,“ myslí si Filip Jícha, pro kterého je teď nejdůležitější dát se pro další sezonu zdravotně dohromady.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme