Britská válečná loď Bulwark zachránila ve Středomoří za den 1200 běženců

Během jediného dne zachránila britská loď Bulwark ve Středomoří 1200 běženců. Válečná loď Jejího Veličenstva už dopravila uprchlíky do italské Katánie. Britská vláda údajně zvažuje, že použije peníze na rozvojové projekty jinde po světě na boj s uprchlickou vlnou z Afriky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zachránění uprchlíci opuštějí palubu britské válečné lodi Bulwark

Zachránění uprchlíci opuštějí palubu britské válečné lodi Bulwark | Zdroj: Reuters

Vyčerpané a zčásti traumatizované imigranty zachránil Bulwark z několika plavidel, včetně dřevěné bárky, na které se tísnilo na 400 lidí.

Mnoho běženců nemělo záchrannou vestu, což podle kapitána lodi Nicka Cooka-Priesta svědčí o naprostém pohrdání lidskými životy ze strany převaděčských gangů.

Velitel britské válečné lodi pro BBC řekl, že se počínání převaděčů v podstatě rovná vraždě, když posílají na neobyčejně riskantní plavbu přes moře těhotné ženy a malé děti.

Bulwark už během své hlídkové mise zachránil ze Středozemního moře přes 2700 běženců, kteří se snaží dostat do Evropy. Premiér David Cameron podle Independentu zvažuje, že by Británie použila větší část mezinárodní rozvojové pomoci na zlepšení životní situace v těch afrických zemích, odkud lidé nejčastěji vyrážejí hledat štěstí do Evropy.

Německo, tam je práce, přemítají o vysněném cíli uprchlíci zadržení v Itálii

Číst článek

Uprchlíci na Sicílii | Foto: Reuters

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme