Travel Service na některých linkách redukuje občerstvení zdarma

Pokud se chystáte na dovolenou letadlem, na některých linkách si nejspíš budete muset připlatit za jídlo. Letecká společnost Travel Service, se kterou české cestovní kanceláře nejčastěji létají, totiž změnila u charterových letů i na pravidelných linkách některé palubní služby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo Travel Service. Ilustrační foto

Letadlo Travel Service. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Na změnu se cestující musejí připravit na kratších trasách, třeba do Paříže, Barcelony nebo Londýna.

„Občerstvení je možné na těchto letech zakoupit dle aktuální denní nabídky. Jedná se hlavně o krátké tratě po Evropě,“ vysvětluje mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Travel Service mění na některých linkách plaubní služby, informuje Zuzana Petráňová

Pro představu - třetinka piva v plechovce vyjde cestující na 70 korun, 100 gramů chipsů na 100 korun a půllitrová lahev vody na 50 korun.

Kdo poletí třeba do Tel Avivu, do Moskvy, na Mallorku nebo Rhodos, dostane místo teplého jídla zdarma bagetu a nealkoholický nápoj. Na cestě do nejvzdálenějších destinací jako jsou Kanárské ostrovy, Malaga nebo Dubaj pak bude mít teplé jídlo v ceně letenky.

Změny platí od 1. června. Travel Service tím reaguje na obecný trend, podle kterého je teplé jídlo na letech po Evropě luxus.

Cestovním kancelářím se změna příliš nelíbí

Asociace cestovních kanceláří si myslí, že změna není úplně šťastná. „Budeme předpokládat, že Travel Service bude s cestovními kancelářemi vyjednávat o podmínkách na svých letech,“ říká mluvčí asociace Jan Papež.

„Ale zdůrazňuji, že je to vždy vyjednávání dvou obchodních partnerů. A že každá cestovní kancelář má samozřejmě dispozici toto vyjednávání, aby si vylepšila svoje postavení.“

„Zaznamenali jsme okamžitě také nespokojenost,“ konstatoval mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Osúch.

„Několik klientů nám volalo, že služby nejsou na úrovni, na jakou byli zvyklí v minulých letech. A v této chvíli jednáme se společností Travel Service, jak konkrétně by měl catering vypadat v hlavní letní sezoně.“

S Travel Servicem vyjednává i například kancelář Alexandria. Proti změně palubních služeb se ostře ohradila společnost Blue Style, která to řeší s právníky, protože ji údajně jednání aerolinky velmi poškozuje.

Letiště Praha - odletová hala. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

mkp, Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme