Varnsdorf postup do fotbalové Synot ligy odmítl, nahradit by ho měl Zlín

Fotbalisté Varnsdorfu nebudou hrát v příštím ročníku Synot ligu. Severočeský klub, který si právo startovat v nejvyšší soutěži vysloužil druhým místem v uplynulém ročníku druhé ligy, se vzdal možnosti hrát nejvyšší soutěž. Důvodem je především nevyhovující stadion. Fotbalová asociace proto oslovila s nabídkou postupu třetí tým tabulky Zlín, který má podle šéfa klubu Milana Plesara zájem v nejvyšší soutěži hrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Varnsdorfský stadion je hlavní překážkou postupu Severočechů do Synot ligy.jpeg

Varnsdorfský stadion je hlavní překážkou postupu Severočechů do Synot ligy.jpeg | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Rozhodli jsem se tak po zralé a racionální úvaze. Možnost startu v nejvyšší soutěži pro nás byla velmi lákavá, ale zároveň bychom na sebe brali až příliš velké riziko,“ řekl Vlastimil Gabriel, předseda představenstva FK Varnsdorf.

Varnsdorf sice předložil nájemní smlouvu se stadionem Jablonce, ale vedení klubu nemůže zaručit, že svůj vlastní stadion stihne do konce příštího ročníku dokončit do podoby, která by splňovala kritéria Synot ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Generální manažer fotbalového Zlína Milan Plesar potvrdil, že moravský klub má zájem Synot ligu v příštím ročníku hrát

„Rozhodně to ale neznamená, že bychom rezignovali na další budování a vylepšování infrastruktury našeho stadionu. Naopak, v dohledné době chceme začít s postupnou rekonstrukcí a třeba už na konci sezony mít stadion připravený na nejvyšší soutěž. Dostat jednou do Varnsdorfu na vlastní stadion zápasy Synot ligy je stále naším velkým přáním. Hrát ji ale nyní na jiném stadionu by bylo přece jenom velké sousto,“ dodal Gabriel.

Vedení Zlína nabídku přijalo s tím, že vše oficiálně ještě musí potvrdit páteční zasedání představenstva.

„Předběžně říkáme ano, vážíme si toho, první ligu v příští sezoně hrát chceme. Do konce dubna tohoto roku jsme museli doložit v rámci licenčního manuálu licenční podmínky pro příští sezonu. Licence byla udělena, tím pádem náš klub dnes splňuje podmínky pro účast v Synot lize,“ uvedl pro Český rozhlas generální manažer a předseda představenstva moravského celku Milan Plesar.

Pavel Sedláček, Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme