Za rok stadion nepředěláme, konstatoval ředitel Varnsdorfu Gabriel

Na Městském stadionu v Kotlině ve Varnsdorfu se v posledních dnech nezměnilo vůbec nic, co se týká podmínek pro prvoligový fotbal. Ty jsou stále nevyhovující, a od dnešního dne je definitivně jisté, že bude místní celek i v příští sezoně druholigovým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Varnsdorfu doplatili na nevyhovující stadion a do Synot ligy postoupí třetí Zlín

Fotbalisté Varnsdorfu doplatili na nevyhovující stadion a do Synot ligy postoupí třetí Zlín | Zdroj: ČTK

Co se tady ale výrazně změnilo, je nálada. Počáteční nadšení opadlo, naděje na účast mezi elitou je pryč, protože ředitel klubu Vlastimil Gabriel nepřijel z jednání s fotbalovou asociací s dobrými zprávami.

„Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí v mém životě, ale realita je taková, že se mi nepodařilo sehnat prostředky nutné na přestavbu stadionu. Proto jsem rozhodl, že nebudeme akceptovat postup do Synot ligy a zůstaneme ve 2. lize,“ říká vlastně to nejpodstatnější evidentně zklamaný Vlastimil Gabriel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Měly by se změnit podmínky přestavby stadionů, protože do roka to není nikdo schopen zařídit, říká předseda varnsdorfského fotbalu Vlastimil Gabriel

S účastí v Synot lize v příštím ročníku by problém nebyl. Tým by mohl odehrát domácí utkání v 60 kilometrů vzdáleném Jablonci, ale pokud by se v nejvyšší soutěži udržel, v následujících sezonách už by musel podle regulí hrát v domácím prostředí.

Jenže proti klubu ze Šluknovského výběžku hrají čas i peníze.

„Hrát rok ve vyhnanství je dalším lichým argumentem, který by se asi měl změnit. Stejně tak by se měly změnit podmínky přestavby stadionů, protože do roka to není nikdo schopen zařídit. Mělo by to být rozložené do většího časového úseku,“ dodává ředitel klubu, který si po sportovní stránce postup zajistil, ale jak se sám přesvědčil, jen to samo o sobě stačit nemusí.

A které z mužstev tedy nahradí Varnsdorf v Synot lize? Osloven byl třetí tým uplynulé sezony Národní fotbalové ligy - Zlín.

„Předběžně říkáme ano, děkujeme za to a vážíme si toho. První ligu hrát chceme, do konce dubna tohoto roku jsme doložili licenční podmínky pro následující sezonu a licence nám byla udělena. Tím pádem náš klub splňuje podmínky pro účast v Synot lize,“ podotýká Milan Plesar, generální ředitel zlínského klubu.

Jeho představitelům teď spadla do klína možnost účasti v nejvyšší domácí soutěži a moravský celek ji dost možná využije.

Vojtěch Bureš, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme