Výstava Legendy: Přes tisíc vozů a motorek i mnoho jezdců v pražských Bohnicích

10. červen 2015

O víkendu 13. a 14. června 2015 v areálu psychiatrické nemocnice v Praze-Bohnicích uvidíte vítězné auto ze čtyřiadvacetihodinovky Le Mans, dakarskou Tatru, supersportovní vozy i skvostné veterány...

Už druhý ročník největší motoristické slavnosti Legendy proběhne v sobotu 13. a neděli 14. června 2015 v parku v areálu psychiatrické nemocnice Bohnice v Praze 8. Na vlastní oči na této výstavě pod širým nebem můžete o víkendu vidět motoristické skvosty. Jen namátkou: Formuli 1 Ferrari, se kterou v roce 1998 závodil Michael Schumacher, Mercedes-AMG GT, Bugatti Veyron a spoustu dalších. Radiožurnál jako mediální partner nebude na akci chybět.

Potkáte řadu českých a zahraničních jezdců

„Naší výstavy se účastní celá česká špička jezdců z dob minulých i současných, takže nejenom staticky ale i v pohybu návštěvníci uvidí taková jména jako Břetislav Enge, Ladislav Křeček, posádka Kvaizar a Kotek. Přivítáme i taková jména jako Juho Hänninen, který pojede dokonce v tovární Škodovce. Norská rallyová hvězda John Haugland pojede taky ve Škodovce. Nebo třeba z Německa přiváží Tomáš Enge svůj speciál, což je Chevrolet Camaro GT3. Tento neuvěřitelný stroj návštěvníci uvidí a uslyší v pohybu,“ láká ředitel výstavy Lubor Kos.

Čtěte také

Prohlédněte si minimálně 1100 exponátů

„Po včerejším sčítání platí to, co jsme avizovali, že bude k vidění zhruba 750 vozů a 350 motorek. Myslím si, že tato čísla i překročíme. Návštěvníci uvidí od veteránů, přes závodní speciály z dob opět minulých i současných, celou plejádu autosalonu. To znamená současné vozy, dokonce máme zhruba dvanáct českých premiér. Jednotlivé automobilky a importy je představí. Potom v té motocyklové sekci zase stavby, to znamená neuvěřitelné stroje ve velké hodnotě. Máme dokonce vojenskou techniku, policejní vozy, sanitky a tak dál. Opravdu je toho hodně,“ vyjmenovává Lubor Kos.

Legendy: Autosalon, motosalon, megashow

Raději než autem na výstavu hromadnou dopravou

Ředitel výstavy Legendy ještě upřesňuje, jaká doprava na místo je ideální: „My díky součinnosti s městskou částí Praha 8 jsme připravili parkovací místa. Bohnice jako sídliště ale nejsou nafukovací. Určitě tedy dojde ke zpomalení provozu, k řešení parkovacích problémů. Parkování je zadarmo, ovšem jeho kapacita je omezená. Žádáme proto maximum návštěvníků, aby využili posílené linky městské hromadné dopravy. Od metra C Kobylisy k psychiatrické nemocnici Bohnice budou posílené autobusy.“

autor: jař
Spustit audio