Americký soud se bude zabývat Dahlgrenovou stížností proti legálnosti vazby

Soud v americké Alexandrii dnes bude znovu projednávat případ Kevina Dahlgrena. České úřady žádají o vydání Američana kvůli podezření ze spáchání čtyřnásobné vraždy. Americká justice o možnosti vydání rozhodovala už v roce 2013. V současném řízení se zabývá Dahlgrenovou stížností proti legálnosti vazby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečný podezřelý Kevin Dahlgren

Nebezpečný podezřelý Kevin Dahlgren | Foto: Policie ČR

„Soudce v každém případě vyslechne obě dvě strany. A zda rozhodne, či nerozhodne, to v tuto chvíli je těžké říci,“ vysvětluje Markéta Balgová z washingtonského konzulátu.

Státní zástupce i obhájce Kevina Dahlgrena by měli dostat po dvaceti minutách na to, aby přednesly detailní argumenty.

Zatímco prokuratura se vyslovila pro co nejrychlejší vyřízení případu, očekává se, že právní zástupce 21letého Američana bude znovu poukazovat na složitost řízení, které se podle jeho názoru týká i ústavních práv Kevina Dahlgrena, který je už dva roky v americké vazbě.

České úřady žádají jeho vydání kvůli podezření, že v květnu 2013 zavraždil v Brně Ivanovicích čtyřčlennou rodinu své příbuzné.

S vraždou rodiny Harokovy se ani po dvou letech přátelé a sousedi nevyrovnali

Číst článek

Lenka Kabrhelová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme