Snadno průchozí hranice je rizikem, varují němečtí policisté

Hranice Německa jsou podle policie snadno průchodné, a proto nebezpečné. K tomuto závěru policisté dospěli v uplynulých třech týdnech při hlídkách na státních hranicích kvůli summitu skupiny G7 v bavorském Elmau. Zkontrolovali více než 360 tisíc lidí, hodně jich vykázali ze země a mnoho pozatýkali. U některých zadržených našli například drogy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie (ilustrační foto)

Německá policie (ilustrační foto) | Foto: Klára Stejskalová

Kontroly odhalily, že se do země pokusilo ilegálně dostat více než 10 tisíc lidí bez patřičných dokumentů. Šlo zejména o uprchlíky. Policie navíc odhalila více než 100 osob, na které už byl dříve vydán zatykač.

Přehrát

00:00 / 00:00

Německá policie vyhodnotila situaci na hranicích. Výsledky shrnul tamní zpravodaj ČRo Pavel Polák

Téměř 250 lidí se pokusilo přes hranice pašovat drogy. Policie také tvrdí, že během mimořádných kontrol objevila dvakrát více přestupků než při běžném provozu.

Z německého pohledu je nejvíce riziková hranice s Rakouskem, přes kterou vede hlavní tah uprchlíků směřujících z Itálie přes Rakousko do Německa a dál do Skandinávie.

Nesympatičtí, hluční, ale i přátelští. Názory na uprchlíky se v maďarském Debrecíně liší

Číst článek

Pavel Polák, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme