V kempech začíná sezona. Několik míst na Třeboňsku navštívila Mária Pfeiferová

12. červen 2015

První nápor turistů čekají tento víkend kempy v celém Česku. Lidé míří v tropickém počasí hlavně k řekám a rybníkům. Už v pátek ráno bylo například živo ve sportovním kempu Doubí na břehu Opatovického rybníka u Třeboně.

„Tento kemp se zaměřuje na sport a dnes tu už od rána cvičí ženy,“ hlásila v půl deváté z místa reportérka Českého rozhlasu Mária Pfeiferová.

Sportovní kemp Doubí u Třeboně v pátek 12. června ráno

Na Třeboňsku jsou různé kempy - pro vodáky, rybáře, cyklisty i rodiny s dětmi. Tým Českého rozhlasu se v pátek chystá ještě například k Lužnici, do Suchdola nebo Majdaleny.

Živé vstupy uslyšíte ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice po celý pátek.

„V kempu v Majdaleně jsou desítky vodáků, kteří sjíždějí Lužnici už od předchozího dne. Nápor očekávají také v Suchdole nebo Mláce. Panují dobré podmínky, řeka je na hranici sjízdnosti a zatím tu nejsou žádní komáři,“ popisovala Mária Pfeiferová situaci v poledne.

autor: pfr
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.