Francouzský soud osvobodil Dominiqua Strausse-Kahna obviněného z kuplířství

Dominique Strauss-Kahn je nevinný. Rozhodl tak soud ve francouzském Lille. Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu čelil žalobě z kuplířství. Soud posuzoval, jestli věděl, že sexuální večírky, které organizovali jeho známí, byly v režii pasáků a prostitutek. Samotná prostituce ve Francii trestná není, kuplířství ovšem ano. Straussi-Kahnovi hrozil až desetiletý trest.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Strauss Kahn

Dominik Strauss Kahn | Zdroj: Reuters

Strauss-Kahn se sice přiznal, že měl rád bouřlivé večírky a sex s mnoha ženami, ale údajně nevěděl, že přítomné dámy byly prostitutky.

Jeho obhajoba si počínala mistrně. Přiznala špatný sexuální vkus mandanta, ale za to nemůže být odsouzen. Proto i prokurátor navrhl, aby byl Strauss-Kahn zproštěn obvinění.

V případu bylo obviněno 14 lidí. Soud všechny až na jednoho aktéra, který dostal podmínečný roční trest, osvobodil.

Líčení se konalo čtyři roky poté, kdy kvůli obvinění, že v hotelu sexuálně napadl pokojskou, musel Strauss-Kahn skončit v čele Mezinárodního měnového fondu. V této kauze nakonec obě strany dosáhly mimosoudní dohody.

Francouzská společnost dnes vnímá Strausse-Kahna rozporuplně. Na straně ženské části veřejnosti neustále trvá negativní pohled na Strausse-Kahna. Část veřejnosti ale svým způsobem odchodu tohoto politika, který měl velké šance stát se francouzským prezidentem, lituje.

Politická budoucnost Strausse-Kahna je nejasná. O žádnou volenou funkci nebude pravděpodobně usilovat, ale není vyloučeno, že v budoucnu využije své erudice k nějaké poradní funkci.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme