Házenkářky boj o MS nevzdávají, proti Nizozemkám se pokusí o zázrak

České házenkářky mají před sebou dost možná takřka nesplnitelný úkol. Pokud chtějí podruhé za sebou postoupit na mistrovství světa, musí vrátit Nizozemkám vysokou porážku z Arnhemu. Národní tým prohrál v úvodním zápase play-off 23:33 a dnes se v Mostě pokusí o házenkářský zázrak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkářka Iveta Luzumová

Házenkářka Iveta Luzumová | Foto: Alex Wipf/Český svaz házené

„Bude to těžké, ale před domácím publikem se hraje úplně jinak, venku jsme neměli žádného fanouška. Hala nás požene dopředu,“ doufá kapitánka reprezentace Iveta Luzumová, že české házenkářky abnormálně vyhecují domácí fanoušci.

Národní tým musí proti Nizozemkám, na rozdíl od prvního zápasu, udržet stabilní výkon po celý zápas. A to hlavně v ofenzivě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitánka Iveta Luzumová věří, že české házenkářky poženou v odvetě s Nizozemskem fanoušci

„Ve druhém poločase jsme nedodržovaly pokyny od trenéra. Kroužily jsme kolem obrany a nevyvíjely jsme na soupeře žádný tlak a poté jsme střílely z nepřipravených pozic,“ popisuje Iveta Luzumová, která je tradiční oporou české reprezentace. A které ostatní hráčky hodně věří.

Házenkářky mají v boji o postup inspiraci v loňském roce a mužském národním týmu, který v domácím prostředí dokázal otočit zdánlivě ztracené play-off se Srbskem a postoupit na světový šampionát.

Házenkářkám se vzdálil postup na MS, v Nizozemsku prohrály o 10 branek

Číst článek

Vyžaduje to ale proti silnému soupeři excelentní výkon.

„Pokud nebudeme hrát na sto procent a nebude nám všechno vycházet, tak to bude složité,“ uvědomuje si trenér Jan Bašný, podle kterého bylo v týdnu mezi zápasy nejdůležitější házenkářky psychicky uklidnit a dodat jim sebedůvěru.

Utkání Česko - Nizozemsko začne v Mostě v 19 hodin 10 minut, a celé ho můžete slyšet na streamu Český rozhlas Sport na našem webu či v mobilní aplikaci iRadio.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme