Výstřely a úlomky asfaltových holubů. Trať pro bikery leží v Baku hned u střelnice

Sportovci se nějakého zranění jen tak nezaleknou, když vám ale na vrcholné akci roku typu Evropských her skončí v lýtku pár broků, minimálně překvapen by byl asi každý. Přesně tato situace se přihodila na probíhajících Evropských hrách v ázerbajdžánském Baku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V cíli byl Ondřej Cink mírně zklamaných, že to necinklo

V cíli byl Ondřej Cink mírně zklamaných, že to necinklo | Foto: Michal Jurman

„V přímé blízkosti pásky jsou rozseté úlomky terčů. Drobné problémy se střelbou tady nastaly,“ naráží reprezentační kouč českých bikerů Viktor Zapletal na potíže, které vznikly v Baku zcela jednoduše.

Závodní trať totiž leží v nejtěsnější blízkosti zdejší monumentální střelnice. A tak tréninky na závod se staly pro vyznavače horských kol hned několikrát, i když nechtěnou, tak hodně adrenalinovou aktivitou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český biker Ondřej Cink byl rád, že se před závodem střelci přesunuli dál od závodní tratě

„Při prvním tréninku na trati mě trefil do helmy kus terče, bál jsem se pak před závodem trénovat,“ popisuje nálet asfaltového holuba český reprezentant Ondřej Cink.

Jenže nezůstalo jen u toho. Tureckého reprezentanta totiž zranily broky přímo v lýtku, a i když nešlo nakonec o vážné zranění, před závodem bylo mezi bikery a střelci rázem pořádně dusno.

„Doufal jsem, že se to vyřeší a někdo si nebude před závodem stěžovat. Asi to proběhlo, protože střelci se přesunuli až na poslední střelnici úplně dozadu, kde to nezasahuje do trati,“ dodává Ondřej Cink, který nakonec skončil v samotném závodě na skvělé 5. příčce

Organizátorský kiks v Baku. Hodinu před startem nebyli na startu bikeři a ani jejich kola

Číst článek

A rozhodně nebyl sám, koho tréninkové kličkování mezi broky motivovalo a dohnalo ke skvělému výsledku.

„Kdyby fanoušci stříleli, tak by mě to asi vyhecovalo k rychlejší jízdě. Sedělo mi to tady,“ zlehčuje celou věc Tereza Huříková, pro kterou bylo 10. místo na Evropských hrách po nepříliš vydařené sezóně také milým překvapením.

Krásná ale těžká. Přesně takovou trať absolvovali bikeři na Evropských hrách v Baku | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme