Česko by odpoledne měly zasáhnout silné bouřky, hlavně na východě země

Česko dnes znovu zasáhnou silné bouřky. Přívalové lijáky, kroupy a silný nárazový vítr meteorologové očekávají prakticky na celém území republiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřka u Pardubic

Bouřka u Pardubic | Foto: Tomáš Launa, Lovci bouřek

„Intenzivnější budou v jižních a východních Čechách. Na Moravě a ve Slezsku se přívalové srážky a kroupy vyskytnou ojediněle,“ potvrzuje meteorolog František Šopko.

Už v sobotu velká vedra vystřídaly silné bouřky, které na mnoha místech doprovázelo i krupobití. Místy spadlo až 58 mm srážek. Třeba v Ústeckém kraji hasiči vyjížděli k několika desítkám případů.

„Byly to popadané stromy na komunikace, místy na elektrické vedení, v jednom případě na dvě zaparkovaná auta a potom k čerpání vody a pročišťování kanalizace,“ říká mluvčí ústeckých hasičů Lukáš Marvan.

Výstraha před silnými bouřkami platí od dnešního odpoledne do pondělního rána.

V pondělí bude oblačno až zataženo a místy, zejména v jihovýchodní polovině území, občasný déšť nebo přeháňky, na jihovýchodě ojediněle i bouřky. Později odpoledne a večer bude od severozápadu postupně oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme