Přestup k rivalovi? Je to citlivá situace, přiznává brankář Chelsea Čech

Místo na dovolenou míří Petr Čech po nevydařeném reprezentačním zápase na Islandu k jednacímu stolu. Český brankář má na příští týden v Londýně naplánovanou schůzku s vedením Chelsea, kde v uplynulé sezoně po deseti letech přišel o pozici prvního gólmana. V nejbližších dnech by tedy mělo být jasno, ve kterém klubu začne letní přípravu. Sám 33letý gólman je připravený i na přestup, kterým fanouškům „Blues“ rozhodně radost neudělá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech nastoupil v dresu Chelsea v letošní sezoně jen k 7 ligovým zápasům

Petr Čech nastoupil v dresu Chelsea v letošní sezoně jen k 7 ligovým zápasům | Zdroj: Reuters

Jestli mi odlákáte Petra Čecha, začnu taky já lovit ve vašem revíru, tenhle svérázný vzkaz poslal v týdnu manažer Chelsea José Mourinho do Arsenalu a Manchesteru United.

Vystrašit zájemce je pro něj zřejmě poslední možností, jak zabránit Čechovi v přestupu k některému z velkých konkurentů v Premier League.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Petr Čech je připravený opustit Chelsea. Při rozhodování o další budoucnosti se bude ohlížet také na rodinu

Do licitace o uvolnění brankáře ze smlouvy, která vyprší až v létě 2016, se totiž vloží Mourinhův nadřízený, majitel Roman Abramovič. A sám český reprezentant je na rizika, která s sebou přestupy k velkým rivalům přinášejí, mentálně připravený.

„Je to citlivá situace, kterou každý vnímá jinak. Jestli skutečně nastane, tak bude zvláštní pro všechny. Budu ale zvažovat všechny nabídky a budu si chtít vybrat tu nejlepší, ať už jde o fotbal, ale i o rodinu,“ podotkl Čech.

Brankář Čech svou budoucnost zatím neřeší. Soustředí se jen na reprezentaci

Číst článek

Možný přestup do Manchesteru United nebo Arsenalu se i s ohledem na zmíněnou rodinu jeví jako ideální řešení, a proto je tato varianta obecně považovaná za nejvíce pravděpodobnou.

Nejenže se na tom vesměs shodují anglická média, ale tuto možnost přiživují dokonce i oficiální web a účet Arsenalu na sociální síti Twitter.

Arsenal a Chelsea sice nejsou největší londýnští rivalové, ale v lásce se jejich fanoušci také rozhodně nemají. Ovšem Čech v tomto ohledu přehnanou nostalgií a loajalitou netrpí a je odhodlaný objevit se na Stamford Bridge, kde byl jedenáct let doma, najednou v dresu „Kanonýrů“.

„Spousta mých spoluhráčů skončila tak, že hrála proti nám. V poslední sezoně to byl třeba Frank Lampard. Je to zvláštní vidět Franka v jiném dresu, ale takhle se to vyvinulo. V klubu ho nenechali hrát, tak šel hrát jinam,“ připomíná český gólman příběh jiné dlouholeté osobnosti Chelsea.

Čech se musí domluvit s Chelsea

Lampard v právě skončeném ročníku nastoupil proti svému bývalému klubu za Manchester City, tedy nejvážnějšího soupeře v boji o mistrovský titul.

Teď se to může přihodit i Čechovi, i když vážným zájemcem zůstává také Paris Saint-Germain, ale vyloučené není ani to, že bude muset zůstat v Chelsea.

„Pořád jsem pod smlouvou. Jestli odejdu, či nikoliv, záleží na tom, jak se dohodnu s klubem a za jakých podmínek. I proto máme schůzku, věřím, že se domluvíme, jak bude moje budoucnost vypadat. Chci chytat, na tom se nic nemění,“ uzavřel zkušený reprezentant.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme