Házenkáři v oslabené sestavě v Makedonii prohráli. Na mistrovství Evropy nepostoupili

Čeští házenkáři budou v příštím roce na mistrovství Evropy chybět. V rozhodujícím závěrečném utkání kvalifikace podlehli bez Filipa Jíchy a dalších hráčů stabilní sestavy domácí Makedonii 28:32. V tabulce jim patří třetí příčka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Kotrč se napřahuje ke gólové střele

Milan Kotrč se napřahuje ke gólové střele | Zdroj: ČTK

I bez mnoha opor hráli Češi podobně jako ve středečním prohraném utkání s Francií se soupeřem dlouho vyrovnaný duel. Většinu první půle dokonce vedli, o výraznější náskok ale usilovali marně.

V hlučné atmosféře se domácím Makedoncům časem i díky třem přesilovkám podařilo rozhodit do té doby pevnou českou obranu a o přestávce šli do šaten s vedením 15:12.

V druhém poločase Balkánci odskočili na rozdíl čtyř gólů. Bojovný výběr trenérů Kubeše s Filipem se ale nevzdal.

Osm minut před koncem korigoval Hes ztrátu na rozdíl jediné trefy. Po nerozhodném výsledku 27:27 z podzimního klání potřebovali Češi vyhrát nebo remízovat 28:28 a výš, jenže za stavu 28:27 pro Makedonce stvrdil postup dvěma góly lídr domácích Lazarov.

Na evropském šampionátu Češi chyběli naposledy v roce 2006. Další čtyři následující mistrovství si ujít nenechali.

Makedonie - ČR 32:28 (15:12)

Sestava a branky ČR
: Štochl, Mrkva - Babák 2, Hes 2, Hrstka 4, Jurka 1, Kotrč, Motl 3, Petrovský 4, Šimůnek 1, Škvařil, Stehlík 1, Užek 4, Zdráhala 6.
Nejvíce branek Makedonie: K. Lazarov 11. Rozhodčí: Dinu, Din (oba Rum.). Sedmimetrové hody: 4/4 - 2/1. Vyloučení: 4:5. Diváci: 6963.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme