Česká výprava má na Evropských hrách první medaile. Fuksa stříbro, stolní tenistky bronz

Česká výprava se na Evropských hrách v ázerbájdžánském Baku raduje ze dvou medailí. O první se zasloužil rychlostní kanoista Martin Fuksa, který v kilometrovém závodě na kanálu v Mingačeviru skončil stříbrný. Druhou medaili pro Česko získalo družstvo stolních tenistek, které porazilo v utkání o bronz 3:1 Ukrajinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa obsadil na Evropských hrách druhé místo v závodě na 1000 metrů a postaral se o zisk první medaile pro českou výpravu

Kanoista Martin Fuksa obsadil na Evropských hrách druhé místo v závodě na 1000 metrů a postaral se o zisk první medaile pro českou výpravu | Zdroj: ČTK

Dvaadvacetiletý kanoista Martin Fuksa zaostal jen sekundu za vítězným Němcem Brendelem a potvrdil tak stříbro na této distanci z loňského mistrovství světa.

„Myslím, že je to parádní pocit. I když nezáleží na tom, jestli jsem byl první, ale super je to, že mám medaili z prvních Evropských her tady v Ázerbájdžánu. Jsem opravdu strašně rád, že budu mít na zdi jinou medaili, než mám doteď,“ prozradil.

Česká vlajka vystoupala poprvé na Evropských hrách k nebi | Foto: Michal Jurman

Útok na medaile na stejné trati naopak nevyšel dalšímu českému kajakáři Josefu Dostálovi. Se ztrátou více než tři sekundy na vítězného Němce světa obsadil šesté místo. Šestí skončili také deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák. Deblkajak Patrik Kučera, Jakub Špicar obsadil osmé místo.

Stolní tenistky slaví v družstvech největší úspěch posledních let

Další medaili pro českou výpravu přidaly dnes stolní tenistky. Tým Iveta Vacenovská, Renáta Štrbíková a Hana Martelová získal bronz, když v dramatickém souboji porazil Ukrajinu 3:1 na zápasy.

Dva body vybojovala Vacenovská ve dvouhře, nejvyrovnanější ale byla čtyřhra, při které česká jednička jen fandila svým spoluhráčkám.

„Já se přiznám, já jsem se u posledních míčků už jenom radovala vždycky po vítězném míčku, nějak jsem nepřemýšlela nad taktikou, ani co holky hrají. Protože jsem věděla, že následuje další důležitá dvouhra. A přiznám se, že ani mě moc nezajímá, jak holky tu čtyřhru zdolaly, hlavně že to vyhrály,“ přiznala.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme