Festival Porta se blíží. Jaký bude letošní ročník?

18. červen 2015

Dalším hostem v nekonečné sérii studiových návštěvníků Nočního proudu Miloše Skalky byl Jiří Vondráček. Hudební skladatel, producent, někdejší člen skupiny Marsyas, současný předseda Svazu autorů a interpretů a organizátor hudebního života, který stojí za festivalem Porta. Další ročník tohoto dnes legendárního hudebního setkání se totiž co nevidět odehraje už poosmé v Lesním divadle v Řevnicích, tedy nedaleko Prahy.

Letos půjde o 49. ročník tohoto festivalu. V řevnickém Lesním divadle se ve dnech 26. - 28. června opět představí významné osobnosti (nejen) zvoleného hudebního žánru, tedy folkové a countryové muziky.

V soupisce účinkujících nadcházejícího ročníku Porty najdeme mimo jiné následující jména: Robert Křesťan, Slávek Janoušek, Hop Trop, Věra Martinová, Pavlína Jíšová, Paběrky Marko Čermáka, Jitka Vrbová a Stanislav Chmelík, Petr Spálený a Apollo Band, Buty, Jaroslav Wykrent, Petr Bende, Pavel Calta či Asonance, chybět nebudou ani vítězové loňského ročníku, skupina Louka Band.

Člen tohoto souboru, který na hudební scéně vystupuje pouze jako Slávek, doprovodil Jiřího Vondráčka do studia Reginy a byl spolu s ním hostem první vysílací hodiny středečně-čtvrtečního Nočního proudu. Poslechněte si.

Čtěte také

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.