Pražský hrad posílí bezpečnostní opatření, chce lépe chránit památku

Pražský hrad chystá posílení bezpečnostního opatření. Chce lépe chránit národní kulturní památku i její návštěvníky. Na setkání s ministrem vnitra Milanem Chovancem z ČSSD to řekl prezident Miloš Zeman. Podle Chovance se nejedná o reakci na konkrétní hrozbu například teroristického útoku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojáci na nádvoří Pražského hradu

Vojáci na nádvoří Pražského hradu | Foto: Tomáš Adamec

„Připravujeme sérii opatření, která by znamenala větší pocit bezpečnosti návštěvníků Pražského hradu. Samozřejmě to bude znamenat i určitý bezpečnostní sken. Jednotlivá opatření konkretizovat nebudu. Předpokládám ale, že do měsíce až dvou, kdy budou aplikována, Pražský hrad seznámí veřejnost. Budou viditelná,“ vysvětluje Chovanec.

Podle ministra nejde o reakci na konkrétní ohrožení:

„Je to rozhodnutí Kanceláře prezidenta republiky, která se tímto způsobem rozhodla posílit ochranu této památky a národního klenotu. Nejsou to opatření, která by nebyla standardní například ve Vatikánu nebo na jiných místech, kde se koncentruje velký počet návštěvníků. Takže mě to nepřekvapuje. Nevím o konkrétním ohrožení. Žádné konkrétní ohrožení k tomu nesměřuje,“ tvrdí.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme