V Ratajích na Kroměřížsku vzplanul při výrobě výbušnin sklad v bývalém muničním areálu

Ve skladu v bývalém muničním areálu v Ratajích na Kroměřížsku odpoledne hořelo. Požár vznikl při výrobě výbušnin, k výbuchu ale nedošlo. Jeden zaměstnanec byl při požáru zraněn.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

požár (ilustrační foto)

požár (ilustrační foto) | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

„Na místo byly v prvním sledu vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž. U příjezdu se nachází vrátnice, kde byl jeden zraněný zaměstnanec, který pracoval ve výrobním skladu. Byl při vědomí, komunikoval, byl předán do péče zdravotnické záchranné služby,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petra Olšana utrpěl muž popáleniny v horní části těla a v obličeji. „Zranění byla vážnějšího charakteru, muž byl letecky transportován do brněnského popáleninového centra,“ uvedl Olšan.

Požár podle hasičů zasáhl jen část skladu, hasiči jej rychle lokalizovali, následně objekt kontrolovali termokamerou, aby vyloučili další možné nebezpečí. V 19.25 hasiči ohlásili konec akce.

Na místě jsou vyšetřovatelé hasičů a kriminalisté, kteří budou zjišťovat příčinu požáru. Podle mluvčího hasičů Pavla Řezníčka nebyly hlášeny žádné výbuchy, které provázely loňské požáry v muničních skladech na Zlínsku. Tuto informaci potvrdil také starosta obce Antonín Říkovský. „Nic nebylo slyšet, jen byl vidět z lesa kouř,“ řekl starosta.

Sklad podle něj patří pražské společnosti STV Group, která obchoduje s vojenským materiálem a v Ratajích vyrábí trhaviny pro civilní použití. Areál se nachází v lesích asi dva kilometry vzdušnou čarou od zástavby a tvoří jej desítka objektů. Armáda ho využívala od poloviny 20. století, privatizován byl v 90. letech. Podle Říkovského s muničními sklady nikdy problém nebyl.

STV Group využívala také sklady ve Vrběticích na Zlínsku. Loni tam vybuchly dva sklady, které si pronajímala společnost Imex Group.

ČTK, Pavla Firbacherová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme