Z Karlových Varů se o prázdninách začne létat do Ázerbajdžánu

16. červen 2015

Nabídku letiště v Karlových Varech obohatí v letních měsících linky společnosti AZAL - Azerbaijan Airlines, které spojí metropoli Baku s Karlovými Vary. Provoz linky je prozatím plánován na období od 18. července do 22. srpna.

Linka z Baku a zpět bude létat jednou týdně, vždy v sobotu v podvečer. Prodej míst na uvedené lety byl zahájen a místa je možné si rezervovat na stránkách letecké společnosti AZAL nebo v cestovní kanceláři. Časy odletů jsou k dispozici na stránkách karlovarského letiště.

„Domníváme se, že subjekty cestovního ruchu v regionu musejí aktivně vyhledávat nové příležitosti a trhy. Zejména v situaci, kdy se musíme vyrovnávat s propadem poptávky na ruském trhu. Naše společnost se proto rozhodla zariskovat a podpořit lety z destinace, kde spatřujeme velký potenciál rozvoje. Protože se jedná o nový projekt, jsme připraveni se podílet na pokrytí až poloviny nákladů této letecké linky. Věříme, že se nám touto cestou podaří přilákat novou a atraktivní klientelu do Karlových Varů, a tak se nám tato investice v budoucnu vrátí,“ uvedl honorární konzul Ázerbajdžánu, pan Fakhreddin Mirzoev.

„Naše letecká společnost uvažovala o zavedení letecké linky do Karlových Varů již v roce 2011, kdy se dokonce uskutečnilo několik letů. Tehdy jsme však vyhodnotili, že pro náš rozvoj na českém trhu bude výhodnější spolupráce s ČSA a zejména možnost využívat pražské letiště jako tranzitní bod pro naše cestující,“ říká ředitel zastoupení AZAL – Azerbaijan Airlines v České republice Nadir Safarov.

„To stále platí, ale myslíme si, že nastala doba k tomu, abychom se pokusili rozšířit nabídku našich služeb i o tak atraktivní destinaci, jakou pro občany Ázerbajdžánu představují Karlovy Vary. K našemu rozhodování nepochybně přispěla i ochota našich partnerů podílet se na nákladech těchto letů a tím nám pomoci v pokrytí nákladů na provoz linky,“ dodává Safarov.

Provoz této nové letecké linky, který umožnila spolupráce mezi touroperátorem, leteckou společností a letištěm je příkladem toho, jak by měl do budoucna probíhat rozvoj leteckých linek, spojujících Karlovarský kraj s okolním světem.

„Lety do Baku kraj nebude dotovat, ale podpoří je formou mimořádných slev pro uvedené linky na našem letišti v celkové výši přes 125 tisíc korun. Věříme, že podobný postup v budoucnu může být impulzem pro další rozvoj turistického ruchu regionu a další rozvoj letiště,“ doplnil náměstek hejtmana Jakub Pánik.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio