Protikorupční policie zasahovala v brněnském sídle Jihomoravského kraje

V brněnském sídle Jihomoravského kraje na Žerotínově náměstí zasahovali několik hodin protikorupční policisté. Jejich mluvčí Jaroslav Ibehej uvedl, že prováděli šetření k trestnímu řízení, podrobnosti ale nesdělil. Podle Práva by se zásah mohl týkat smluv mezi krajem a dopravci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský úřad Jihomoravského kraje - ilustrační foto

Krajský úřad Jihomoravského kraje - ilustrační foto | Foto: Vladan Dokoupil

Ibehej informace Práva nekomentoval. Nevyjádřila se k tomu ani mluvčí Jihomoravského kraje Eliška Windová. "Mohu pouze potvrdit, že jsme poskytli policii maximální součinnost," řekla ČTK.

Zásah trval několik hodin. Windová k tomu uvedla, že protikorupční policie potřebovala dohledat písemné materiály, které si následně z budovy odvezla. Více k zásahu ani smlouvám mezi krajem a regionálními dopravci nesdělila.

K události se odpoledne vyjádřil na svém facebookovém profilu jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), který byl tou dobou v Poslanecké sněmovně v Praze.

Uvedl, že policie požádala krajský úřad "o součinnost v poskytnuti informací a písemných podkladů", přičemž pracovníci úřadu je policistům vydali. Hejtman dodal, že policisté při zásahu neměli kukly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme