Česko vyšle vojáky do Mali a na Golanské výšiny, odsouhlasila sněmovna

Česko vyšle do Mali a na Golanské výšiny až 30 vojáků. S návrhem vlády souhlasila sněmovna. 25 vojáků speciálních sil zamíří pod vlajkou OSN na sever africké země, kde se bojuje s islámskými radikály. Dalších pět důstojníků by mělo odletět na Golanské výšiny. Před poslanci obhajoval nasazení vojáků ministr obrany z hnutí ANO Martin Stropnický.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští vojáci si podle amerického kapitána vedou dobře

Čeští vojáci si podle amerického kapitána vedou dobře | Foto: Olga Haladová

„Z hlediska finanční náročnosti by navrhované působení v obou misích nemělo přesáhnout částku 182 milionů korun a bude financováno z rozpočtu ministerstva obrany. Část, zhruba 30 procent, finančních prostředků nám bude refundována podle finančního mechanismu OSN,“ uvedl Stropnický.

Vojáci by měli v Mali a na Golanských výšinách působit do konce příštího roku. Senát už jejich vyslání odsouhlasil v květnu.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme